Til kamp mod sneen i opgangen

Vintermånederne er altid en udfordring for de ejendomsansvarlige: Sne og sjap bliver hurtigt til smeltevand i gangarealer og på trapper, hvor det udgør en fare for beboere og bygning. Det saltholdige smeltevand kan nemlig både udgøre en fare for skridsikkerhed, murværk og metaller i opgangen.

Glatte trapper er farlige

Når beboerne trækker sne og sjap ind i opgangen, bliver trapper våde, beskidte og glatte at gå på. 

Stil sneen udenfor

Jo mere sne, der bliver banket, børstet og skrabet af udenfor, desto mere tørt vil der være på trapperne - det siger sig selv. Her kan ekstra trinriste, skoskrabere og -koste kan være en god investering, der kan spare både penge, tid og kræfter i det lange løb. De almindelige måtter i opgangen foran lejlighederne vil sandsynligvis have svært ved at følge med, så én ekstra stor måtte lige indenfor døren kan være med til at tage lidt af dét, foranstaltningerne udendørs ikke tog.

Moppe

En moppe, en spand og en venlig opfordring, kan måske få dine beboere til at give et nap med.

Bevæbn beboerne, og brug lidt tilskyndelse

Snevejr i Danmark er i de fleste vintre en undtagelsestilstand af et par dages varighed – måske et par gange per sæson. Derfor kan det også hurtigt blive at skyde gråspurve med kanoner, hvis I ændrer på vagtplaner og mødetider eller engagerer firmaer udefra for at holde opgangene tørre. Det er nemlig ret sandsynligt, at du kan få beboerne til at hjælpe til, for det er jo også i høj grad i deres egen interesse.

En gummisvaber, en spand og en moppe i hver opgang er ikke noget, der slår bunden ud af økonomien, og det kan faktisk være, at der ikke skal mere til, før beboerne selv tager en tørn fra tid til anden. Men i en travl hverdag, hvor varer skal bringes ind, aftensmaden sættes over og børnene passes, kan det være sværere at nå frem til den konklusion. Her er svaber, moppe og spand selvfølgelig et godt trin på vejen, da synet vil få nogle til at tænke: ”Tjo, nu står det her jo alligevel, og gulvet trænger.” Andre vil vade lige forbi og tænke, at viceværten nok er i gang med at få styr på situationen, og her vil venlig opfordring måske kunne give det sidste puf.

En lille seddel med en god opfordring vil måske ikke ramme alle, men det er i princippet også kun nødvendigt at trænge ind til en enkelt. Nudging-teorier understreger, at guleroden virker bedre end pisken, og derfor bør du overveje at appellere til noget positivt. Et eksempel kunne være:

”Giv et par minutter til naboskabet:
Grib moppen, og giv opgangen en hurtig omgang, så alle kan færdes trygt, til vi møder ind igen tidligt i morgen.
- Viceværten”

Budskabet er tydeligt, nemt at læse i farten og appellerer til noget, mange gerne vil spejle sig i; at være en god nabo og et menneske med overskud.

Skridsikker tape

Skridsikker tape på trinene kan minimere risikoen for fald på de glatte trapper i vinterhalvåret.

Grib tapen

Lykkes det ikke at holde sneen for døren, og er beboernes hjælp til selvhjælp til at overse, har du stadig mulighed for at gøre færden lidt mere sikker på trapperne - indtil I møder ind om morgenen. Skridsikker tape yderst på trinene eller trappemåtter i gummi kan give et godt fodfæste, selvom opgangen er våd. Den skridsikre tape har de fordele, at den er billig i anskaffelse, nem at bruge og totalt vandafvisende. Til gengæld er det en engangsforanstaltning.

Trappemåtter i gummi er betydeligt dyrere i anskaffelse, men de er til gengæld mere effektive, ligesom de kan anvendes år efter år.

I BAUHAUS forhandler vi trappemåtter i gummi, skridsikker tape, mopper og svabere og naturligvis dørriste.

*Kilde: KL og Miljøstyrelsen

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto