Indlæser

Stiksave

(125)
Der findes mange forskellige typer af save, som er gode til hvert sit formål. Med en stiksav har du muligvis den mest alsidige af alle varianterne. En stiksav er det rette stykke værktøj, hvis du ønsker skarpe og præcise linjer, der kan rundes..

1-32 af 125 produkter

5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
Kun webshop
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Special Price 495,96 kr. Regular Price 619,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Kun webshop
5 års garanti
1.749,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Special Price 551,96 kr. Regular Price 689,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Special Price 719,16 kr. Regular Price 898,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 125 produkter

Stiksave

Der findes mange forskellige typer af save, som er gode til hvert sit formål. Med en stiksav har du muligvis den mest alsidige af alle varianterne. En stiksav er det rette stykke værktøj, hvis du ønsker skarpe og præcise linjer, der kan rundes som du ønsker. 

Hos BAUHAUS finder du et bredt sortiment af stiksave til forskellige behov. Savene findes i varianter fra kendte mærker som Bosch, Metabo og Ryobi. I udvalget finder du også mange varianter af savklinger, så du kan finde den, der passer til dit projekt. 

Hvad kan jeg bruge en stiksav til?

En stiksav er højst sandsynligt den mest alsidige af alle save, og dermed kan du bruge den til en bred vifte af opgaver. Klingen på en stiksav bevæger sig op og ned, når du skærer, og du har mulighed for at ændre i hastighed, alt efter hvad du skal skære i. 

Stiksavens design, med den smalle klinge, giver dig muligheden for at skære forskellige rundinger, fordi du kan ændre savens retning, imens du er i gang. Det vil klart være det foretrukne stykke værktøj til opgaver, hvor du skal være præcis og ikke kun lave lige snit. En stiksav er oftest også nemmere at komme rundt med, hvis du sammenligner med en rundsav, hvor du har brug for mere plads til at udføre arbejdet grundet savens størrelse. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for en stiksav i dit udvalg af værktøj, får du her nogle eksempler på, hvilke projekter du kan bruge den til:

  • Udskæring til vand- og el-installationer
  • Udskæring til montering af håndvask
  • Udskæring til armatur 
  • Tilskæring af plader eller planker
  • Udskæring af hul i for eksempel en gipsvæg

Alt efter hvilke opgaver, du skal bruge din stiksav til, skal du overveje hvor effektiv, dit værktøj skal være. Her skal du kigge på stiksavens slagantal og slaglængde. 

Hvis du primært bruger din stiksav til mindre opgaver, og den ikke kommer frem så ofte, så behøver disse tal ikke være så høje. Hvis du derimod bruger din stiksav hyppigt til større og længerevarende projekter, så er det vigtigt, at både slagantal og slaglængde er højt, så du får den fulde effektivitet ud af dit værktøj.  

To forskellige typer stiksav  

Når du skal vælge din stiksav, skal du være opmærksom på, at der findes to forskellige typer. Du har muligheden for at vælge imellem en stiksav med bøjle- eller stavgreb. Udover at det greb du vælger har betydning for komforten, er der også forskel på funktionen. 

En stiksav med stavgreb er generelt mere funktionel, og kan bruges til flere opgaver end stiksaven med bøjlegreb. Stavgrebet gør, at du kan save både oppe og nedefra, hvorimod bøjlegrebet medfører større komfort, men fungerer bedst til at save oppefra. 

El eller batteri?

Når du skal erhverve dig et nyt stykke værktøj, er det altid vigtigt at overveje, om du ønsker værktøjet el- eller batteridrevet. Hos BAUHAUS finder du begge varianter, så du kan overveje, hvad der er bedst til dit behov. 

Med en eldrevet stiksav får du et stykke værktøj med mange kræfter. Det er især et godt valg, hvis du har gang i flere langvarige projekter, da du ikke skal bekymre dig om et afladet batteri. Ledningen som følger med, når du vælger en eldrevet stiksav, kan være til gene, hvis du har brug for at kunne flytte dig ubesværet undervejs. 

Derfor er en batteridrevet stiksav et godt valg, hvis du har behov for, at stiksaven nemt kan flyttes rundt, og du ikke skal være afhængig af en stikkontakt. Du kan sagtens finde en batteridrevet stiksav, som er yderst kraftfuld, så dette behøver du ikke bekymre dig om.  

Vælg den rette klinge til din stiksav

I BAUHAUS sortiment finder du et bredt udvalg af stiksavsklinger, som er gode til forskellige formål. Det store udvalg understreger endnu engang, hvor mange opgaver en stiksav kan bruges til. En stiksav kan save i adskillige materialer, og hos BAUHAUS finder du blandt andet klinger til disse elementer:

  • Blødt træ
  • Hårdt træ
  • Metal
  • Fliser
  • Glasfiber

Klingerne i sortimentet kan sagtens være gode til flere forskellige materialer, men alt dette vil fremgå under hver enkelt produktbeskrivelse. Stiksavsklingerne er designet forskelligt, så de har den rette størrelse og antal takker. Antallet af takker afgør hvor fint dit snit bliver, så hvis du har en klinge med færre takker, så vil dit snit blive grovere. 

Det er vigtigt, at klingen ikke bliver for lang, så den begynder at vibrere og gøre arbejdet ustabilt. Samtidig skal klingen nå hele vejen igennem det materiale, der saves i. 

På nyere stiksave er klingen utrolig nem at skifte, og du behøver ikke værktøj. Du skal blot frigøre klingen, hvilket gøres ved hjælp af en knap. Så kan du nemt og problemfrit føre klingen ud og sætte en ny fast ved hjælp af knappen. 

Køb din stiksav hos BAUHAUS 

Har du fundet den rette sav til din samling af maskiner, så kan du hurtigt og enkelt bestille din ønskede vare hjem til din adresse. Er du i tvivl om, hvorvidt stiksaven er den rette sav til dit projekt, kan du tage et kig på vores udvalg af rundsave og bajonetsave, som har nogle andre spidskompetencer.

Ønsker du at få stiksaven leveret hjem til din adresse, vil du modtage den indenfor få dage, efter du har bestilt. Du har også muligheden for at benytte dig af vores Click & Collect service, hvor du kan afhente den bestilte vare hos dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Du skal blot afvente en SMS eller mail, som fortæller at du kan hente varen. 

Mangler du yderligere vejledning omkring stiksave, eller bare maskindrevne save generelt, kan du altid besøge din lokale BAUHAUS, hvor du kan få besvaret alle dine spørgsmål af en af vores medarbejdere.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.