Blæser til brændeovn: Udnyt varmen bedre

Hvis I har en brændeovn i hjemmet, ved I, hvor meget dejlig varme sådan en kan producere. Dog er det ikke altid, at I kan mærke brændeovnens varme sådan for alvor, medmindre I er i samme rum, som den står. Det kan I dog ændre på og udnytte ovnen endnu bedre med en blæser.

En blæser til din brændeovn er en ventilator, som du stiller oven på din ovn. Derfra vil den blæse luften rundt, så varmen fordeler sig endnu bedre i dit hjem. På den måde kan du altså udnytte varmen fra din brændeovn endnu bedre, end du gør nu. 

Det smarte ved en blæser til brændeovnen er, at den heller ikke skal bruge strøm. Den får sin energi igennem varmen fra brændeovnen. Så når ovnen er godt varm, vil blæseren selv starte. 

 

Læs også: Varmeflytning: Flyt på varmen, og spar på energien

Hvorfor skal du have en blæser til din brændeovn?

Vi kan nærmest sige ”hvorfor ikke?” Hvis du har en fin brændeovn, som giver masser af varme, hvorfor så ikke udnytte varmen bedre og hjælpe din brændeovn med at fordele den? Det er netop det, som din blæser til brændeovnen kan. 

For det første kan du mærke varmen fra din brændeovn markant bedre flere steder i dit hjem. Det er dejligt for dig og din velvære. Dernæst har din bolig faktisk rigtig godt af at blive varmet op. Indeklimaet tager skade, hvis der for fugtigt, og det kan give følgeskader som skimmelsvamp og råd. Derfor er det vigtigt, at der er varmt og tørt, og det kan en blæser til brændeovnen hjælpe med.

Udover at du hjælper din bolig med at holde sig tør og varm, så sparer du også på varmeregningen. Der er jo ingen grund til, at hverken din gulvvarme eller radiatorer buldrer derudad, hvis du har en blæser til din brændeovn. Så på den måde sparer du faktisk penge i det lange løb, hvis du køber en blæser. 

Som nævnt bruger blæseren heller ikke strøm fra batterier. Det er hverken med den ene eller anden form for strøm, at du skal holde blæseren i gang. Det er ene og alene med energi fra brændeovnen. Og det sker helt automatisk, når blæseren står oven på din brændeovn. 

Relaterede produkter

Sådan placerer du din blæser korrekt

En brændeovn kan blive varm. Den kan blive meget varm. Du skal dog ikke være bange for, at den bliver for varm til din ventilator. De fleste ventilatorer kan nemlig tåle temperaturer op til 350 grader – og det er sjældent, at brændeovne bliver så varme oven på. 

Du skal sørge for, at din blæser står på et plant sted oven på ovnen. I takt med at blæseren optager varmen, vil den begynde at ”blæse”. Men netop fordi blæseren får sin energi fra ovnen, skal du være sikker på, at den står rigtigt. Men det kræver altså ikke mere, end at hele blæserens bund står på ovnens overflade. 

På den måde vil du altså kunne udnytte varmen fra din brændeovn endnu bedre. Dog skal du være opmærksom på, at selve blæseren også bliver varme. Hvis du vil sikre, at børn ikke kommer til at røre ved den, kan du eventuelt sætte et gitter op omkring den. Dermed er fingrene beskyttet, og varmen kan stadig komme igennem.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto