DIY Plantekasse med BAUHAUS

Vi har lavet 2 guides der gennemgår hvordan du selv kan lave en plantekasse. Vi har tilmed illustrereret og beskrevet hvordan du laver en rund og en firkantet.

TIP:

Gør gerne brug af plantedug på indersiden af spanden. Denne kan fæstnes med hæfteklammer e.l. Du kan enten vælge at male din plantekasse eller lade den være som den er. Husk at tage ned i din lokale BAUHAUS - vi har alt hvad du skal bruge til at samle og fylde din plantekasse og giver gerne et godt råd med på vejen.

Gør det selv firkantet plantekasse - Sådan gør du:

1.Bor huller i bunden, så vandet kan løbe fra.

2.Skær herefter brædderne i mindre stykker 16 stk. Af 33,5 cm. Herefter skærer du 5 stk. af 58 cm. Efterfulgt af 3 stk. Af 38 cm. Og til sidst skærer du 2 stk. Af 35 cm

3.Til bunden skal bruges 3 stk. Af 38 cm og 3 stk. Af 58 cm. Du placerer først de 3 brædder af 58 cm på den vandrette led med 4 cm. Afstand af hver brædder. Herefter placeres de 3 brædder af 38 cm. På den lodrette led. De skal placeres med en afstand på 14 cm. Sådan at de 2 af brædderne flugter med kanterne.

4.Herefter skal du bruges 2 stk. skurer i top, bund og i midten. Skrue afstanden skal være ca. 7 cm. Herefter bruges de 16 stk. Af 33,5 cm som skrues ind i kanten af brædderne på 58 cm. På de 2 langsider skal der være en afstand på 3,5 cm. Brædderne i starten og i slutning, skal placeres med afstand på 1,5 over den eksisterende længde. Sådan at du at kan placere brædderne på den korte led helt op til de eksisterende brædde på langsiden. Brædderne på det kort led skures ligeledes også ind i kanten dog med afstand på 4,5 cm

5.Til sidst bruges 2 stk. Brædder af 58 cm og 2 stk. Af 35 cm. Skru brædderne af 58 cm. Fast i hver side. Dette gøres med afstand på 4,5 cm fra toppen. Herefter skrues brædderne af 35 cm. I sådan at de flugter med brædderne på langsiden.

6.Sæt spanden på plads i plantekassen. Tillykke! Din nye plantekasse er nu færdig.

Materialeliste:

Beskrivelse gør-det-selv rund plantekasse - Sådan gør du:

1.Bor huller i bunden, så vandet kan løbe fra.

2.Skær derefter brædderne i kortere stykker (45 cm). Der skal bruges 4 stk. Disse skal bruges til at lave en ring på størrelse med spandens top.

3.Tegn et omrids af toppen af spanden (begge sider) på brædderne.

4.Skær brædderne til efter aftegningen. Skru derefter stykkerne sammen. Brug et ekstra stykke brædde der skrues i fra bunden som samling. Anvend 3,5 x 30 skruer.

5.Til bunden skal bruges syv brædder på 50 cm.

6.Disse samles som set på billedet – 4 neders og 3 øverst. Til afstand er der brugt små stykker spånplade på 16mm. Husk at bruge rustfri skruer og sørg for de ikke er for lange.

7.Spanden sættes I midten af bundpladen. 5 cm til hver side. Sæt evt. et bor e.l. fast i midterhullet. Så er du sikker på at spanden ikke rykker sig. Skal du tjekke at spanden står centreret, kan du måle afstanden fra spanden og ud til hver ende af brædderne. Denne skal være ens.

8.Tegn et omrids af spandens bund på bundstykket. Giv gerne en anelse ekstra luft, det gør det lettere at løfte spanden ud når blomsterkassen er taget i brug.

9.Sæt skruerne i så bunden og toppen skrues sammen. Brug her 3,5 x 30. Her er det vigtigt ikke at komme over linjen der er tegnet. Forsøg at ramme en afstand omkring 1-1,5 cm til linjen.

10.Til siderne skal der bruges seksten brædder på 40 cm.

11.Skru brædderne fast i siden af bundstykket. Brug 4 x 40 skruer. Det er en god idé at bore for, så træet ikke flækker.

12.Sæt ringen så den rører bundstykket. Her skal siderne presses ud over ringen, så den sidder i let spænd.

13.Fastgør ringen i alle sidebrædder. Brug 3,5 x 30 skruer.

14.Sæt spanden på plads i plantekassen.

Materialeliste:

-  Materialer i alt 617,54 kr.
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…