Elektrodesvejsning for begyndere


Elektrodesvejsning er en svejsemetode, der er populær blandt mange nybegndere og gør det selv-folk, der vil kaste sig ud i at svejse derhjemme. Elektrodesvejsning kaldes også for MMA-svejsning. Det betyder egentlig bare manuel lysbuesvejsning, og det går ud på, at man svejser med en beklædt metalstang, der sidder i elektrodeholderen og fungerer som svejseelektrode. 

Selve svejseelektroden bliver kortere, jo mere du svejser med MMA-svejseren. Dette kræver lidt tilvænning i teknikken, hvor du konstant skal bevæge håndtaget mod det område, du svejser, for at gøre op for den forkortede elektrode. 

Læs mere om elektrodesvejsninger herunder og bliv klædt godt på til at svejse derhjemme. Du kan læse mere om svejsning generelt her.

Hvad er elektrodesvejsning - eller manual metal arc-svejsning?


MMA-svejsning, manual metal arc-svejsning eller elektrodesvejsning. Tre begreber for det samme. Men hvad er det for noget? Det er en af de mest udbredte former for svejsning. Ofte bliver denne svejsemetode brugt udendørs og i forbindelse med svejsning af rør. Men metoden kan i og for sige bruges på rigtig mange materialer og til mange formål. 

Netop derfor er denne type svejsning også udbredt blandt nybegyndere og gør det selv-folk. Faktisk er det så anvendeligt, at du også kan bruge svejsemetoden under vandet. 

Når du skal i gang med MMA-svejsning, skal du bruge følgende: Strømforsyning, svejsekabel og et jordkabel. Svejsekablet skal være udstyret med en elektrodeholder. Det hele foregår uden beskyttelsesgas, men du skal smøre en særlig coating på elektroden, så gassen bliver dannet i forbindelse med denne. 

Du kan drive en MMA-svejser fra en almindelig stikkontakt, og derfor er det så nemt at gå til for begyndere. 

Relaterede produkter

Hvordan udfører man elektrodesvejsning?


Når du skal i gang med at svejse, starter du dit apparat op. Her kan du skrue op og ned for styrken, og det kræver lidt tilvænning, før du ved, hvor meget eller lidt styrke du skal bruge. Men når du har styr på det, kan du gå i gang. 


Du skal starte med at banke din svejseelektrode ned i fugen, hvor du skal svejse. Herfra er elektroden klar til, at du svejser. Når du så svejser, skal du gøre det stille og roligt. Det gælder om, at du holder lysbuen så kort som muligt. Altså at du holder kort afstand til materialet fra svejseelektroden. 


Udfordringen i dette er, at elektroden bliver kortere, som svejsningen skrider frem. I starten kan det være lidt svært at tilpasse sig, men det lærer du hurtigt. Til sidst er der ikke mere elektrode tilbage. Herfra skal du fjerne slaggen og rense denne med en stålbørste. Dernæst sætter du en ny elektrode i og fortsætter, hvor du slap. Lidt ligesom at skifte batteri eller magasin. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto