Sådan vælger du badeværelsesfliser

Valg af badeværelsesfliser er ikke nødvendigvis lige til, og det kræver faktisk mere overvejelse, end man lige regner med. Det skyldes først og fremmest, at en badeværelsesrenovering, og dermed typisk udskiftning af fliser, er en kompliceret og dyr affære. 

Det er altså en langsigtet investering, og du bør derfor genoverveje nutidige trends og tendenser inden for fliser, eftersom du måske ikke synes om dem om 5, 10 eller 20 år; og det samme gør sig gældende for en eventuel køber. Måske er det derfor bedre at vælge noget tidløst frem for det, der er supermoderne lige nu.

Der er altså en række forskellige ting, du bør overveje og planlægge, inden du vælger badeværelsesfliser. Det gælder blandt andet størrelsen samt flisernes dekorative udtryk, der begge har betydning for både rengøring, vedligeholdelse og udtryk i badeværelset.

Hvis du står overfor at skulle renovere dit badeværelse, har vi samlet en guide til dig her. Den beskriver alt, du skal have styr på – og det er mere end blot badeværelsesfliserne.

Skal jeg vælge små eller store badeværelsesfliser?


 
Generelt er større fliser med til at skabe mere ro og et mere stilrent udtryk i badeværelset, da både vægge og gulv opfattes som én samlet overflade. Det er rigtig smart i mindre badeværelser. Derudover er der også markant mindre fuge end ved mindre fliser, og derfor er større fliser også nemmere at rengøre. Dog kan større fliser i farver eller med mønstre fremstå alt for voldsomme og skabe mere uro i rummet.

Hvis du gerne selv vil sætte dine badeværelsesfliser op, er det sandsynligvis lettere at gøre med de store fliser, da der er mindre fugearbejde. Hvis du altså ikke har den store erfaring med den slags arbejde. Du kan blive klogere på arbejdet med fugning her.

Hvis du vælger en mindre flise, fylder gulve og vægge automatisk visuelt mere. Dog kræver fugerne mere disciplin at holde rene, eftersom der er flere fuger, der skal rengøres. Mindre fliser egner sig dog rigtig godt til farver og mønstre, da du lettere kan inddele badeværelset i zoner eller tilføre et personligt udtryk med mindre fliser, som er farverige og/eller mønstrede. 

Du skal også have formen på dine badeværelsesfliser in mente. Lodrette og aflange fliser kan nemlig få rummet til at syne højere, hvorimod vandrette og lange fliser kan få dit badeværelse til at syne bredere.

Relaterede produkter

Betydningen af farver og mønstre på badeværelsesfliser


Udover at størrelsen og formen på badeværelsesfliser har betydning for, hvordan udtrykket og stemningen i dit badeværelse bliver, har farver og mønstre ligeledes betydning; også for rengøringen.

Mørkere fliser skjuler nemmere snavs og skidt end lysere fliser, men derimod er kalkpletter markant tydeligere på mørkere fliser end på lyse fliser. Derudover kan mønstrede fliser også skjule det værste snavs, skidt og kalk, men farven har naturligvis stadig betydning for, hvor tydeligt det fremstår.

Med mønstrede og farverige badeværelsesfliser kan du skabe forskellige stemninger og stiludtryk i rummet, og de senere år har især pastelfarvede og marokkansk inspirerede fliser været utroligt populære. Du kan både vælge at benytte farvede eller mønstrede fliser i hele badeværelset, men du risikerer hurtigt, at det virker rodet og voldsomt. Leg hellere med at mikse og matche fliser og eventuelt inddele badeværelset i zoner.

Du kan eksempelvis benytte en lysere flise i brusenichen, hvor kalk skjules bedre, og omkring vasken eller toilettet en mørkere, som bedre skjuler skidt og snavs. Dertil kan du supplere med enkelte mønstrede fliser indimellem eller måske endda lave en enkelt mosaikvæg, der fungerer som et kunstværk i sig selv.

Har du ikke fået nok af fliser? Læs vores store guide til fliser i hele huset her.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto