Guide: Alt du skal vide om tagstiger

En tagstige er en længere stige, som du skal bruge, når du skal udføre arbejde på dit tag. Ofte vil tagstigen skille sig ud fra andre stiger, ved at den har en tagrygbøjle monteret. Tagrygbøjlen skal holde stigen fast, hvor taget mødes på midten (tagrygge), så du kan arbejde sikkert uden at skride ned fra taget. Man kan godt sige, at en mobil tagstige er forhøjet enkeltstige med tagrygbøjle for oven.

Måske har du hørt begrebet ”rygningsstige” før. Det er nemlig et andet udtryk for tagstige. Det betyder det samme, men med så meget andet, har forskellige mennesker forskellige udtryk for det samme.

Det skal være sikkert at arbejde på en tagstige

Nogle vælger, når de skal arbejde på tag, at montere en tagrygbøjle på en helt almindelig stige og smide den over taget. Det kan man også godt, det er bare ikke lige så sikkert som med en rigtig tagstige. En tagstige har nemlig trinene lagt på en måde, så de går over teglene på taget. En almindelig stige vil ligge direkte på teglene, og dermed stiller det større krav til din balanceevne. Det er nemlig ikke bare lige ’sårn’ at holde en stige i ro, når man er flere meter oppe i luften. Derfor er det mere sikkert at bruge en stige, der er beregnet til tagarbejde. Og det er en tagstige nemlig.

Hvis du skal arbejde på meget lange tage, kan det også være nødvendigt at kombinere to tagstiger, ligesom du kombinerer en tagstige og en almindelig stige, der står på jorden. Her skal du bruge såkaldte samlelasker, som du kan samle stigerne med.

Relaterede produkter

Hvor lang skal en tagstige være, og hvad skal den koste?

Længde og pris hænger faktisk meget godt sammen, når snakken falder på tagstiger. Hvis du er oppe over 5-6 meter, er du også over et par tusind kroner. Det er sådan med stiger og andet, der hjælper dig, når du er højt oppe, at du skal have noget, du kan stole på. Det dur ikke, at stigen ikke kan holde dig sikker og give dig en følelse af sikkerhed, fordi du har købt en for billig stige.

Jo mere erfaren du er, jo bedre kan du også sætte stiger sammen, så du får en god og holdbar løsning, der ikke river din pengepung fra hinanden. Det er dog de færreste tagstiger, der gør det, så det burde være muligt at finde en tagstige, der er god til prisen. 

Du finder du af, hvor meget stige, du skal bruge, ved at se på tegningerne over dit hus. Her står der, hvor langt midten af dit tag stikker op, og dermed ved du, hvor lang din tagstige skal være. Du har sikkert set billeder af arbejdsmænd eller -kvinder, der står med en stige og et reb. Det gør de, fordi de måler taget. Rebet kaster du eller de over taget, og med det kan du måle, hvor langt der er. Det er et glimrende alternativ, hvis du ikke har adgang til tegninger over dit hus’ dimensioner.

Når du selv måler, skal du ikke regne eventuel tagrende med i længden. Den kan nemlig ikke tåle, at tagstigen hviler på den. Derfor skal den ikke medregnes, når du kaster med tov og måler efter.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto