Indlæser

Havedamme

(148)
En havedam virker afstressende, understreger havens stil og giver et rigere dyreliv. Den er derfor en gevinst for alle haver. Rul op på siden og gå på jagt blandt vores store udvalg af havedamme og tilbehør til dem. En havedam er med til at giv..

1-32 af 148 produkter

1.899,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 148 produkter

Havedam

En havedam virker afstressende, understreger havens stil og giver et rigere dyreliv. Den er derfor en gevinst for alle haver. Rul op på siden og gå på jagt blandt vores store udvalg af havedamme og tilbehør til dem.

En havedam er med til at give mere liv til haven og kan samtidig understrege den form for have, du ønsker dig. En havedam kan nemlig se vidt forskellig ud alt efter, hvilke former for planter du vælger at have rundt om den, og hvilke fisk du vælger at have i den.

Vil du gerne skabe en have i en hyggelig bondestil, kan dit vandhul minde om et lille gadekær, som vi kender dem fra landsbyerne. Er du mere til en japansk og minimalistisk have, vil en dam med karper passe perfekt ind.

Tre fordele ved havedamme:

  • Giver ro og en fredfyldt stemning
  • Mulighed for dyreliv med bl.a. fisk
  • Skrubtudser spiser dræbersnegle

Havedammen giver en rolig og fredfyldt stemning

Der sker noget med os mennesker, når vi er i nærheden af vand. Vi kan bedre slappe af og komme ned i gear. Haven er i forvejen for mange et sted, hvor de har mulighed for at slappe af og ved at få en havedam i haven, kan du gøre den endnu mere afslappende.

Det er særligt lyden af vand, der gør, at vi kommer til at slappe godt af, når vi er i nærheden af vand. I stedet for at have en stillestående dam kan du derfor vælge at have et lille springvand eller at lade vandet løbe fra et niveau til et andet. Her på siden finder du masser af tilbehør til din havedam, for eksempel springvand med solceller.

Hold fisk i haven med en havedam

Savner du noget mere dyreliv i haven, kan en havedam også være løsningen på det. Du har nemlig mulighed for at holde fisk i den. Mange typer af ferskvandsfisk som guldfisk, karpe, stør og solaborre kan sagtens klare sig i havedammen hele året, hvis den er dyb nok. Når dammen er dyb, kan fiskene nemlig søge tilflugt på bunden, der ikke fryser til.

Du kan også vælge at have fisk som slørhaler, spadestører og visse maller i din havedam. De kan dog kun bo i dammen om sommeren, så du skal tage dem op og have dem i et akvarie inden døre om vinteren.

Slip for dræbersneglene i haven

En afledt effekt af, at du har en havedam, er faktisk også, at du ikke kommer til at have lige så mange problemer med dræbersnegle. Havedammen tiltrækker nemlig skrubtudser, og de spiser blandt andet dræbersneglene. Hvis du er træt af at skulle gå på jagt efter sneglene, vil det derfor helt klart være en kærkommen effekt for dig.

Hvis du selv indfanger dræbersneglene og slår dem ihjel, er det vigtigt, at du gør det på den rigtige måde. Det mest effektive og mest humane er, at du enten hakker hovedet af dem med en spade, eller at du klipper dem over med en saks.

Sådan vælger du den rigtige havedam

Når du vil have en dam i haven, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvor meget arbejde du har lyst til at have med dammen. Det er nemlig ikke vedligeholdelsesfrit at have en dam. Jo større dam du har, des mere arbejde kommer der selvfølgelig til at være med den.

Her hos BAUHAUS finder du havedamme på mellem 150 og 750 liter, ønsker du en større dam, har vi dog udstyret, så du selv kan grave ud til en og lægge folie i bunden af den. Dermed kan du altså få en havedam i den størrelse, som du ønsker.

Hvilken stil du ønsker din havedam i, er selvfølgelig også vigtigt, at du overvejer, inden du vælger en. Er du til den hyggelige landlige stil med åkander? Eller den minimalistiske stil med for eksempel et spejlbassin?

Sådan etablerer du havedammen i haven

Når du vil grave ud til en havedam i haven, kan du typisk gøre det uden tilladelse, så længe den er under 100 m2 meter stor. Vil du skabe en havedam, der er større end det, skal du søge kommunen om tilladelse. Vil du skabe en meget stor havedam, er det dog altid en god ide, at du på forhånd tjekker, hvad reglerne er i din kommune, så du ikke kommer i klemme.

Der ligger et stort arbejde i at grave ud til en havedam. Det kan derfor være en fordel for dig, at du lejer maskiner til det. Når du har gravet ud til den, skal du etablere bunden og kanterne, så de kan holde til vandets påvirkning i mange år.

Den bedste placering af din havedam er i halvskygge, da varmen ellers kan føre til, at vandet bliver iltfattigt. Når du etablerer din havedam, er det også vigtigt, at du tænker over, om der skal installeres pumper til at tilføre dammen ilt.

Rolig og hyggelig have med en havedam

Når arbejdet med at vælge den rette havedam og etablere den i haven er overstået, kan du læne dig tilbage og nyde en have, der er kommet til at passe langt mere til dine behov og din smag. Haven virker rolig, og du kan bruge dammen til yderligere at understrege stilen. 

Her hos BAUHAUS kan du nemt bestille alt, hvad du skal bruge til at skabe en havedam i haven. Det gælder både for folie, bassiner, iltpumper og springvand. Du kan vælge at få det hele leveret til din adresse eller selv at hente det.

Den sidste løsning kalder vi Click & Collect. Der bestiller du på nettet, men kan efter bare tre timer hente varerne nede i et af vores byggemarkeder. Det går derfor hurtigere for dig med at få tingene, og du kan dermed komme i gang med at etablere din havedam med det samme.

Rul op på siden og se vores store udvalg af havedamme og tilbehør til dem.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.