Imprægner dine fliser, og spar kræfter i den anden ende

Trætte fliser med ukrudt, alger og flisepest er virkelig noget, der kan få hus og have til at se ærgerligt og beskidt ud. Desværre er det også et hårdt slid at blive belægningerne kvit. Derfor kan du med fordel vælge fliseimprægnering til, så dine fliser er mere modstandsdygtige overfor alger og andet uønsket.

Læs med herunder og bliv klogere på imprægnering af fliser.

Hvorfor skal jeg imprægnere mine fliser?

Når dine betonfliser er nye, er deres overflade behandlet, så den afviser vand, snavs og alger. Den overflade bliver slidt med tiden, og før du ved af det, er overfladen blevet porøs - og hermed et oplagt bosted for alger og flisepest. Med fliseimprægnering forsegler du flisernes overflade igen, så snavs, alger og flisepest får svært ved at sætte sig. Det er altså en form for beskyttelse af dine fliser.

Hvis din terrasse er meget ramt af alger og flisepest, bør du undersøge, om der er usædvanligt fugtigt - og dermed ugler i mosen - ved dine fliser. Lodne fliser kan vidne om en utæt tagrende eller meget fugt i jorden. Omvendt kan skyggen fra et træ eller en lang og våd vinter også være synderen, der har forvandlet dine fine sten til en grøn skøjtebane.

Læs i øvrigt her, hvordan du henholdvis bekæmper alger.

Hvornår bør jeg imprægnere mine fliser?

Dine fliser skal være helt rene, når du imprægnerer dem, så det oplagte tidspunkt er naturligvis lige efter, at du har renset dem. Men det er ikke det eneste, du skal tage hensyn til, hvis du vil have det bedste resultat.

Du bør rense og imprægnere dine fliser, når der er mindst fem grader i vejret. Så er du sikker på, at imprægneringsmidlet ikke fryser, mens du arbejder med det. Fliserne skal også være helt tørre for at tage imod imprægneringen, og så kan du med fordel gøre det på en overskyet dag, så væsken ikke når at fordampe, inden den når at virke. Det skal dog ikke være så overskyet, at du risikerer, at regnen tager dit arbejde med sig.

Foråret er det oplagte tidspunkt at imprægnere dine fliser. Vinteren har nemlig for vane at få dem til at se trætte ud, så de trænger til en vask. Hvis du vasker og imprægnerer fliserne i foråret, kan du også gå og nyde resultatet hele sommeren.

Hvordan skal jeg imprægnere dem?

Som tidligere nævnt skal dine fliser være rene og tørre. Herefter påfører du din fliseimprægnering med enten en havesprøjte, en blød kost, pensel eller malerrulle, og så lader væsken tørre. Ligger der små pytter af imprægneringsvæske på fliserne flere timer efter påføring, kan du overveje at tørre dem op.

Vær opmærksom på, at nogle produkter skal blandes op med vand, mens andre er klar til brug.

Hvilke midler skal jeg bruge?

Der findes mange midler på markedet, som med varierende brug af skrap kemi garanterer dig flotte fliser. Nogle midler er rene imprægneringsvæsker, mens andre produkter faktisk kan påføres direkte på fliser, der stadig er ramt af flisepest og alger.

Hos BAUHAUS anbefaler vi kun, at du bruger ALGEFRI fra Eco Style. Dette produkt er godkendt af miljøstyrelsen til brug til eksempelvis algebekæmpelse.

Relaterede produkter

Hvor længe holder en imprægnering?

Nogle imprægneringer vil give dig et godt resultat i et par år, mens de bedste måske rækker 5-10 år. Hvor meget, du slider på belægningen, er også afgørende for imprægneringens holdbarhed. Men det er absolut også værd at tage med i overvejelserne, da fliserens er et værre knoklearbejde, du nok ikke har lyst til at udføre hvert år.

Pas godt på dine fuger

Der er ikke noget, der kan starte en dårlig spiral for dine fliser som tomme fuger mellem fliserne. Dine fliser kan blive løse, de bliver skæve, og ikke mindst får ukrudtet frit spil i sprækkerne, hvor frøene har gode vilkår til at spire. Her vil ukrudtet så skubbe til fliserne - og lave flere tomme fuger.

Derfor kan du spare timevis på knæ ved at sørge for, at dine fuger er fyldt up. Giv fliserne en gang fugesand og fej det ned i fugerne. Fugesand er tørt og har en kornblanding, der tætner fugen og holder stenene på plads. Fej diagonalt på fugerne, så kosten ikke trækker sandet med op.

Det er i øvrigt en god idé at feje dine fliser en gang om ugen i sommerhalvåret, så frøene ikke ligger længe nok i dine fuger til at kunne spire. Det virker som meget arbejde, men en hurtig tur med kosten er alt andet lige både hurtigere og nemmere end timevis på knæ.

Er du glad for ukrudtsbrændere, får du mest ud af at bruge dem, når ukrudtet er småspirer under en centimeter. Vær dog opmærksom på brandfaren. Du kan også skolde dit ukrudt med kogende vand.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto