Filter
Viser 220 produkter
Page
 1. FRESH
  Fresh udsugningsventil FPH 100 plast
  119,95 kr.
 2. FRESH
  Fresh vinduesventil 33 hvid
  154,95 kr.
 3. FRESH
  Fresh køleskabsrist 100x600 mm hvid
  199,95 kr.
 4. PAX
  Pax vindstop til Calima ventilator
  219,95 kr.
 5. FRESH
  Fresh indvendig væg ventil TLF
  339,95 kr.
 6. FRESH
  Fresh køkken-/ventilationsslange Ø152 1500 mm
  439,95 kr.
 7. FRESH
  Fresh køleskabsrist 100x600 mm satin
  254,95 kr.
 8. STABILIT
  Stabilit ventilationsgitter hvid 457x92 mm
  94,95 kr.
 9. FRESH
  Fresh vindstop hvid Ø125 mm
  159,95 kr.
 10. FRESH
  Fresh pollenfilter t/ventil 90 3 stk
  109,95 kr.
 11. FRESH
  Fresh udsugningsventil Ø125 mm plast hvid
  124,95 kr.
 12. PAX
  Fresh PAX vindstop Passad Hvid
  254,95 kr.
 13. FRESH
  Fresh udsugningsventil metal FMLS 100
  199,95 kr.
 14. FRESH
  Fresh Intellivent YVG 100
  339,95 kr.
 15. MARLEY
  Marley varmeveksler 4.0
  3.449,00 kr.
 16. FRESH
  Fresh metalspændebånd Ø60-160 mm
  82,95 kr.
 17. FRESH
  Fresh murrist sort 150x150 mm
  61,95 kr.
 18. PAX
  PAX vægrør Ø100 mm 2 stk.
  164,95 kr.
 19. FRESH
  Fresh standardfilter F80 3 stk
  114,95 kr.
 20. FRESH
  Fresh rist støbt Ø100 mm alu
  134,95 kr.
 21. FRESH
  Fresh blokventil 3" komplet plast
  169,95 kr.
 22. FRESH
  Fresh teleskoprør 250-450 mm
  109,95 kr.
 23. FRESH
  Fresh lyddæmpende aluflexslange Ø 100 x 600 mm
  534,95 kr.
 24. HÄFELE
  Häfele udluftningsgitter krom 225x64mm
  129,95 kr.
 25. FRESH
  Fresh isoleret flexslange Ø102x4000 mm
  549,95 kr.
 26. FRESH
  Fresh udsugningsventil 125 hvid
  209,95 kr.
 27. FRESH
  Fresh tallerkenventil plast hvid Ø160 mm
  104,95 kr.
 28. FRESH
  Fresh murrist m/stormkappe EGA100 mm rustfri
  384,95 kr.
 29. FRESH
  Fresh flimmerfilter til TL98F
  219,95 kr.
 30. FRESH
  Fresh isoleret flexslange Ø160x4000 mm
  829,95 kr.
 31. STABILIT
  Stabilit ventilationsgitter sølv 500x60 mm
  179,95 kr.
 32. FRESH
  Fresh tallerkenventil plast hvid Ø100mm
  93,95 kr.
 33. FRESH
  Fresh flexslange 102x3000 mm
  179,95 kr.
 34. FRESH
  Fresh murrist 150x150 mm hvid plast
  61,95 kr.
 35. FRESH
  Fresh tallerkenventil metalhvid Ø100 mm
  159,95 kr.

Ventilationsanlæg & tilbehør

Skab et godt indeklima med et ventilationsanlæg

Har du problemer med tung luft i din bolig til dagligt og får hovedpine oftere, end du burde, har du efter al sandsynlighed et dårligt ventileret indeklima. Det er der heldigvis en række produkter, som kan hjælpe dig med at forbedre. Et velventileret hjem med effektiv luftcirkulation har en markant indflydelse på dit fysiske og psykiske velvære, hvorfor det er værd at investere i et sundt indeklima  og sætte tid af til at undersøge, hvilken ventilationsløsning der er den rette for dig.

Hos BAUHAUS har vi et stort udvalg af ventilationsanlæg og tilbehør fra nogle af de førende og bedste mærker på markedet, hvis navne er synonyme med kvalitet, hvilket sikrer, du altid kommer hjem med solide og prisvenlige produkter. Derudover har vi lavet et guide-univers, hvori du kan samle inspiration og viden om, hvordan du skaber god ventilation i dit hjem samt finde tips og tricks til blandt andet boligindretning, der lader dig personliggøre og istandsætte din bolig yderligere.

Hvad er en varmegenvinding?

De fleste er vokset op med at høre, det er vigtigt med regelmæssig udluftning, hvilket også er rigtigt, men i et land som Danmark, hvor vejret og temperaturen hurtigt kan ændre sig til det værre, er det svært at lufte ud så ofte, som man burde. I stedet for at skulle lufte ud tre gange dagligt med vinduerne på vidt gab i den frysende vintertid eller i det regnfulde efterår, findes der flere praktiske løsninger på dette problem, hvortil du også slipper for at skulle huske på at gøre det selv.

På godt og ondt har ældre boliger som regel god luftcirkulation og en naturlig udluftningsevne, ofte på bekostning af varmeregningen, da de med årene er blevet utætte, hvorimod nye og velisolerede bygningsværker i visse tilfælde holder for godt på luften og varmen, hvilket skaber et dårligt indeklima. Vil du derfor gerne sikre en energieffektiv luftcirkulation i dit hjem, kan du med fordel overveje en varmegenvinding, der løbende udskifter luften samt holder den varm og frisk.

For at finde ud af, hvad en varmegenvinding kan gøre for dig og dit hjem, er det relevant først at vide, hvordan et ventilationsanlæg helt lavpraktisk fungerer. Typisk trækker et ventilationsanlæg både luften såvel som varmen ud af rummet og udskifter det med den friske og kolde udendørs luft, hvilket efterlader dig med et hjem, der konstant skal opvarmes i de kolde sæsoner for at være beboeligt og undgå fugtdannelse, hvorfor varmegenvindingen er en smart tilføjelse til enhver bolig.

Princippet bag varmegenvindingen er det samme som ved ventilationsanlægget, men med den store forskel, at den udendørs luft opvarmes, før den bliver fordelt ud i dit hjem. Med en varmegenvinding kan du derved nyde godt af frisk luft og god luftcirkulation med en behagelig temperatur samt spare på varmeregningen, uanset sæson og vejr. Vil du vide mere om, hvordan varmegenvindingen skaber frisk, lun luft i hjemmet og de andre praktiske fordele herved, har vi lavet en guide om netop dette.

Husk det rette tilbehør til dit ventilationsanlæg

Varmegenvindinger kan både fås allerede indbygget i ventilationsanlæg eller tilkøbes og installeres efterfølgende, men det anbefales at få en fagkyndig til dette, hvis du mangler den tekniske viden til at gøre det selv. Fordi et ventilationsanlæg består af et større rørsystem, som trækkes på loftet og fordeles ud i hvert enkelt rum derfra, kan det ligeledes være omstændigt og ikke umiddelbart billigt at installere, men tjener sig selv ind på den lange bane med billige varme- og energiregninger.

I forbindelse med installationen kan du have brug for forskellige typer rør til ventilationsanlægget, hvilke samtidig giver en stor frihed i, hvordan rørene bedst trækkes, hvorfor det endelige resultat kan fremstå skræddersyet til dit hjem. Af samme grund er det muligt at udvide ventilationsanlægget med flere rør, når det først er oppe at køre, hvis du for eksempel laver en tilbygning til dit hjem, hvorved du også vil drage gavn af den friske, varme luft deri.

Den sidste finish på ventilationsanlægget kommer i form af overgangsstykker til murgennemføring, som placeres på udmundingen af røret samt overfladen i det enkelte rum. Grundet rørenes generelt store omfang ville det kræve et hul i overfladen i tilsvarende størrelse, var det ikke for overgangsstykker, der skaber en diskret overgang mellem ventilationsanlægget og rummet, der afslutningsvis påføres en rist, du selv kan vælge designet i, så det passer til dit hjems indretning.

Overgangsstykker kommer i flere former og størrelser, der lader dem falde i ét med rummet uden at være opsigtsvækkende. De fastsættes ubesværet med lim i normale rum eller vådrumsegnet fugemasse på badeværelset og i køkkenet, hvortil vådrumssilikone er særligt velegnet. Derved tætnes åbningen mellem overgangsstykket og overfladen, så der ikke kan trænge fugt ind bag væggen, hvorved du undgår diverse fugtrelaterede skader i din boligs fundament.

Med styr på ventilationsanlægget og overgangsstykkerne mangler du blot en murrist også kaldet en vægrist eller jalousirist – som monteres på væggen for at sikre dig en god afslutning på dine ventilationskanaler. Hertil bør du anvende en murrist med insektnet, hvilket beskytter mod snavs og dyr, der over tid ellers kan beskadige ventilationskanalerne. Husk blot at rengøre dine murriste for støv fra tid til anden, så de ikke tilstoppes og kan opretholde en optimal indendørs luftfugtighed.

Hvad skal luftfugtigheden være indendørs?

Ideelt er dit hjem hverken for tørt eller fugtigt, da begge dele kan være skadeligt for dit helbred såvel som din boligs stand. Er der for tørt, kan træmøbler revne eller skævvrides og dine slimhinder tørre ud, hvilket kan forårsage svie og smerte, hvorimod for høj en luftfugtighed øger risikoen for, at der dannes skimmelsvamp i boligen, som kan give koncentrationsbesvær og hovedpine. Derfor har vi samlet alt, du bør vide om luftfugtighed i hjemmet og skimmelsvamp i to brugervenlige guides.

I de flestes tilfælde er for høj luftfugtighed den helt store synder i hjemmet, fordi det opstår helt naturligt igennem madlavning, bad og endda din egen vejrtrækning. Efter dit ventilationsanlæg er færdiginstalleret, kan du anskaffe dig et hygrometer, hvis du stadig føler, du har rum med meget fugt i luften – i så fald kan det være, du skal have kigget på rummenes isolering. Hvis isoleringen ikke er i orden, kan du have vand eller fugt i murværket, hvilket skal udbedres hurtigst muligt.

Dog er der umiddelbart ingen grund til at gå i panik, når du først kan konsultere vores guide om, hvordan du slipper af med fugt i væggene, hvori der er en masse god og praktisk information at hente. Hertil kan du også blive klogere på hygrometeret, så du ved, hvordan du betjener det ordentligt, før du måske fejlagtigt selvdiagnosticerer dit murværk med fugt. Skulle heldet være ude, kan du finde gode råd til isolering af din bolig, så den holdes varm og du undgår fugt i væggene igen.

Hvordan forbedrer jeg mit indeklima yderligere?

At vedligeholde den rette luftfugtighed i dit hjem er en konstant balancegang mellem udluftning og opvarmning, hvori du løbende får skiftet den gamle, tunge luft ud med den nye og friske, men samtidig ikke fyrer for gråspurvene. Imens du balancerer udluftning og varme, har du samtidig det skiftende danske vejr, der aktivt modarbejder dig med daglige temperaturudsving, som ikke blot kan være ubelejlige, men decideret skadelige for dit hjem, hvis du ikke er opmærksom på dette.

Et ventilationsanlæg er en effektiv samarbejdspartner i din kamp mod vejret, men det betyder ikke, der ikke er andre tiltag, som kan hjælpe med at isolere og holde på varmen samt sikre en god luftcirkulation i dit hjem. En af de typiske eftervirkninger på de store temperaturforskelle i vejret er kondens, der sætter sig flere steder i hjemmet, men typisk på vinduer og fugerne deri, hvorved deres evne til at isolere og holde på din boligs varme reduceres markant eller helt forfalder over tid.

Har dine vinduesfuger allerede taget skade og begyndt at danne skimmelsvamp eller vil du blot forebygge dette og andre potentielle fugt- og kondensrelaterede skader, kan du finde råd til, hvordan du rengør og vedligeholder dine silikonefuger i vores guide. Vil du hellere tage fat om problemet direkte ved roden og helt slippe af med kondens i boligen, er det essentielt at have en konstant lav luftfugtighed inden døre, hvilket dog kan være nemmere sagt end gjort.

Dit bedste våben mod høj luftfugtighed og kondensdannelse er dine radiatorer, hvorfor det er vigtigt, de fungerer upåklageligt året rundt – hav derfor altid styr på dine radiatorer, så du er klar, når behovet opstår. Har du alligevel problemer med at holde luften tør i særligt udsatte områder i dit hjem, herunder kælderen, kan du supplere med en luftaffugter, der aktivt suger fugten ud af luften, hvilket omdannes til vand og opsamles i den indbyggede bakke, du blot hælder ud i håndvasken.

Ligesom med for høj luftfugtighed kan manglende luftcirkulation ligeledes have konsekvenser for dit indeklima, da den friske luft ikke får mulighed for at komme rundt i hele hjemmet eller mindre tilgængelige områder. Dette er ofte et problem med indbyggede skabe, hvor den manglende luftcirkulation får dit tøj til at lugte surt, hvilket heldigvis løses hurtigt med skabsriste. Skabsriste installeres nemt på siden af skabet og lader luft strømme ind og ud, så dit tøj forbliver friskt.

Ventilationsanlæg & tilbehør

Viser 220 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto