Sådan vælger du gardiner til børneværelset

Det kan være noget af en udfordring at vælge de rette gardiner. Især hvis du skal vælge gardiner til børneværelset. Her skal du nemlig ikke kun tænke på farver og funktioner. Du skal også tænke på sikkerheden. Det skal være sikkkert for dit barn at lege og benytte sig af gardinerne på værelset. 

Men det er selvfølgelig også vigtigt, at gardinerne ser ud, som du gerne vil. Og at de kan det, de skal kunne. Derfor skal du altså vælge gardiner til børneværelset på baggrund af tre ting: Egenskaber, udseende og sikkerhed.

Læs med herunder og få hjælp til at vælge nye gardiner til børneværelset. 

Vælg de rigtige gardiner til børneværelset: Trin for trin

Gardiner har mange formål, men det primære formål er altså at holde solens stråler og andet forstyrrende lys ude. For at få en god nattesøvn, skal der nemlig ikke være for meget uønsket lys. Og det kan du holde ude med et gardin, en persienne eller anden form for lysafskærmning. 

Mange vælger et mørklægningsgardin til deres soveværelser, og det kan du også vælge til børneværelset. Her vil alt lys blive holdt ude. Men hvis dit barn ikke ønsker at sove i fuldkomment mørke, kan du sætte en diskret lampe op på værelset. Så har lyset lige netop den temperatur, der er behov for. 

Gardinerne skal dog også fungere på børneværelset om dagen. Der er mange farver, ting og sager på et børneværelse. Men med gardiner har du mulighed for at holde en form for kontrol over kaosset. Derfor skal du tænke over, at gardinet skal matche med resten af farverne i værelset. Det kan også være, du vil vælge en neutral farve for at skrue lidt ned for paletten af farver på børneværelset. 

Gardinerne hjælper også med at holde en god temperatur på børneværelset. Hvis solen står lige ind i værelset om sommeren, bliver der meget varmt. Og den varme kan holde ved til om aftenen, når dit barn skal sove. Hvis du vælger gardiner med mørklægning til børneværelset, kan du hjælpe dit barn til en bedre søvn på grund af den mere behagelige temperatur. 

Noget, der er lige så vigtigt som gardinets evne til at skærme for solen, er sikkerheden. Det skal være sikkert på børneværelset, når dit barn leger i nærheden af gardinerne. Derfor skal du være meget opmærksom på, om de gardiner, du vælger, er sikre nok. 

Billede af pige, der ruller gardin nedBillede af pige, der ruller gardin ned

Relevante produkter

Sådan vælger du sikre gardiner til dit barns værelse

Når du vælger gardiner til børneværelset, er det vigtigt, at du vælger en sikker løsning. På den måde sikrer du, at dit barn ikke kommer til skade, hvis det får fingrene eller andet i gardinet. Du skal være særligt opmærksom på at vælge sikre gardiner til børneværelset, hvis dit barn er under 4 år gammelt. 

Hvis du har en seng eller andet møbel stående, så barnet kan nå gardinsnore eller andet til at betjene gardinet med, skal du flytte møblet. Dit barn må ikke kunne få fat i snore og lignende. Hvis det ikke er muligt, skal du have installeret en form for afdækning. Den sikrer, at dit barn ikke får fat i snoren og i værste fald får den rundt om halsen. 

Og så må du aldrig nogensinde binde en knude på snoren til dit gardin. Hvis der er knuder på snoren, øger det risikoen for, at barnet kan blive kvalt, hvis det får snoren om halsen. 

Det vigtigste er bare, at du vælger gardiner, der enten er uden snore, eller har snorene hængende så langt oppe mod loftet, at dit barn under ingen omstændigheder kan nå dem. Her vil et plisségardin være oplagt, da det er uden snore. Et rullegardin med korte snore kan også være en fin løsning. Det både skærmer for solens lys og er uden for rækkevidde. 

Et alternativ er også at vælge et gardin med elektronisk betjening. Så er der ingen snore at bekymre sig om. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto