Væghængt brændeovn: Diskret løsning


Den væghængte brændeovn er typisk mindre end brændeovnen, som er placeret på gulvet. Dermed får du mere gulvplads og et mere diskret udtryk i stuen, eller hvor end du har valgt at placere din væghængte brændeovn. Derudover er den helt store forskel på den almindelige brændeovn og den væghængte, at den væghængte brændeovn hænger på væggen. Men så langt var du nok med.

Dog skal du ikke tro, at blot fordi den væghængte brændeovn er mindre end den stående, så kan den ikke varme din bolig ordentligt. Det kan den sagtens, og ofte har du ikke brug for mere end en mindre, væghængt model. Den væghængte brændeovn er tilmed meget populær i fritids- og sommerhuse. 

Søger du hjælp til at tænde rigtigt op i din brændeovn? Det får du lige her.

Relaterede produkter

Regler for montering af væghængt brændeovn

Hvis du gerne vil montere din egen væghængte brændeovn – eller bare en brændeovn – kan du få hjælp til det her. Når du skal sætte en væghængt brændeovn op, er der dog nogle lovkrav og regler, som du skal være opmærksom på. 

Det vigtigste er, at din skorsten er i god forfatning og kan klare opgaven. Der skal være plads til, at røgen kan komme ud, og derfor må din skorsten ikke blive brugt til andet end røg. I nogle hjem er der både elkabler, afløbsledninger og vandrør. Det er faktisk sådan, at det er ulovligt, hvis du bruger din skorsten til andet end røg samtidigt, og derfor må du ikke sætte din væghængte brændeovn op med en skorsten med andre formål.

Selvfølgelig skal du også være sikker på, at din skorsten ikke er blændet. At blænde en skorsten er at nedlægge den, hvis brændeovnen ikke længere er i brug. Du skal derfor sikre dig, at det ikke er tilfældet, hvis du ønsker at hænge en væghængt brændeovn op. 

Noget andet meget vigtigt – faktisk handler det om liv eller død – er, at aftrækshullet i skorstenen skal passe med den effekt, brændeovnen fyrer med. Aftrækshullet skal typisk være 150 mm i diameter, men det er ikke noget, du kan være sikker på. Du skal undersøge det nøje, for hvis ikke aftrækshullet er stort nok, kan det i værste tilfælde betyde, at røgen ikke kommer ud af skorstenen men ud i dit hjem. Det kan være fatalt og resultere i kulilteforgiftning. 

Du skal sørge for, at din skorsten er i god stand. Det hjælper skorstensfejeren med, men det er dit ansvar, at det bliver gjort. En skorsten skal ifølge loven rensens en gang årligt, og det er lige meget, om du bruger din skorsten eller ej. 

Hvis dit hus ikke forinden har haft brændeovn eller pejs, skal du søge om tilladelse hos kommunen. Ellers kan du se i BBR, om din bolig er godkendt til formålet. 

Hvis du placerer din brændeovn op ad en murstensvæg, er du rimelig sikker på, at den står godt. Den skal stå langt fra brændbare materialer, gerne så langt som muligt. Din brændeovn skal altid godkendes af en skorstensfejer, inden du må tage den i brug.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto