4 tips til anlæg af rosenbed


Vil du gerne have et smukt og farverigt rosenbed i haven næste sommer? Så bør du i den grad læse videre. Uanset om du har anlagt et rosenbed før eller måske skal i gang med det for første gang, er der 4 tips og tricks at hente i denne lille guide. Roser stiller nemlig en række krav til udplantning.

Placering af dit rosenbed


Roser bør udplantes i en fugtig og næringsrig jord og gerne på en både solrig og åben placering. De har nemlig brug for luft omkring sig, så en let brise kan hjælpe roserne med at tørre efter regnvejr. Roser er utroligt følsomme over for svampeangreb, og derfor må de ikke stå længe med våde blade. Derudover skal langt de fleste roser udplantes på en solrig placering, da sollys giver roserne energi til at vokse. Jo mere sollys en rose får, jo mere udvikler den sig.

Forbered jorden grundigt


Roser er en sulten og tørstig plante, som har behov for næringsrig og fugtig jord. Du må endelig ikke udplante roser i en let og tør jord, da den ikke forsyner roserne med næring og væske. Benyt i stedet en lerholdig muld- eller rosenjord, som giver de optimale vækstforhold til roserne. Dette gælder også, hvis du planter roser i potter og krukker. Hvis jorden er for tung og stiv, giver den også iltfattige og dårlige forhold, så det handler om at finde en næringsrig, fugtig og leret jord, som samtidigt også er let og gennemtrængelig.

Relaterede produkter

Udplantning af roser


Roser skal udplantes i et dybt plantehul, og du skal sørge for, at podningsstedet er mindst 5 cm under bedets overflade. Herefter er det vigtigt, du løsner jorden i bunden og i siderne, så roserne nemmere kan få rodfæste. Når roserne sættes i hullet, er det vigtigt, du sørger for, de står lige, inden du begynder at fylde hullet med henholdsvis jord, rigeligt vand og til sidst jord igen, som du trykker fast med hænderne. Hvis du planter roser om foråret og sommeren, skal du vande meget i et stykke tid efter udplantning, da jorden er mere tør på disse årstider.

Afstande mellem roser


Roser må ikke plantes for tæt, og der skal generelt være god afstand mellem dem, uagtet om det er bunddækkende roser, buketroser eller klatreroser. En god tommelfingerregel er, at de helst skal udplantes med minimum en halv meter imellem sig. Nogle roser, som klatreroser og parkroser, skal dog udplantes med 80-150 cm imellem sig, da de vokser mere vildt end eksempelvis buketroser og bunddækkende roser.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto