Få det optimale ud af din gulvvarme med rumtermostater


Engang var en termostat en stor, rund dims, som man mest forbandt med radiatorer. I rigtig gamle dage sad termostaten fast på radiatoren, som kunne være forbundet til gulvvarmen, hvor der var et lille håndtag sat fast på en ventil, som du kunne dreje på. Senere blev selve termostaten lavet som et håndtag, du kunne skrue op og ned for i takt med temperaturen. I næsten 40 år lignede termostaten sig selv med det store hvide hoved, en pil og en række tal, der angav, hvilket niveau varmen var indstillet på.

Teknologien har efterhånden indhentet den velkendte runde termostat, og i mange husstande er den nu installeret med et elektrisk display, der viser, hvor mange grader radiatoren er indstillet på. Faktisk kan mange af de nyeste termostater også fjernstyres med din smartphone.

Den teknologiske udvikling, der har præget radiatortermostaterne, har bestemt også sat sit præg på dine gulvvarmetermostater. I dag er det helt normalt, at et hjem med gulvvarme bliver styret af trådløse, digitale termostater, der hænger på væggene i de pågældende rum med gulvvarme.  

Du kan læse mere om gulvvarme i boligen her.

Kontroller og juster din gulvvarme, ligesom du ønsker


En varm bolig i en kold tid er en luksus, som langt de fleste mennesker sætter pris på. Især når varmen kommer nede fra gulvet og strømmer op og ud i dine rum. Netop det med at strømme ud i alle rum, lige som du ønsker det, er noget af det allerbedste ved gulvvarme. Hvis du vil have den optimale styring og kontrol af din gulvvarme, skal du have gulvvarmetermostater installeret i alle rum i din bolig. På den måde kan du let og enkelt styre varmen, som du vil have den.

Det er ikke sikkert, at du ønsker, at dit soveværelse skal have samme temperatur som din stue eller dit køkken. Hvis du har én termostat til at styre din gulvvarme, vil gulvene i hele dit hjem have samme temperatur, uanset hvilket rum du befinder dig i. Det kan i og for sig være dejligt nok, men det er ikke sådan, at du får det optimale ud af din dyrtanlagte gulvvarme.

I langt de fleste moderne hjem er der installeret rumtermostater, der måler temperaturen i det pågældende rum og lukker vand ud tilsvarende til temperaturen. Fordelen ved en trådløs rumtermostat er, at du får en diskret løsning, der både er let at installere samt at regulere varmen på. Samtidig kan du også se den nøjagtige temperatur i rummet på displayet, og dermed ved du med sikkerhed, om dit rum er så varmt, som du vil have det.

Det er altså en markant forbedring fra de gammeldags skruetermostater, som du kender fra radiatorerne. Du slipper for det første for, at radiatorer optager plads i din bolig, men samtidig er denne diskrete løsning også mere præcis i styringen af varmen. De nyeste trådløse rumtermostater kan du endda styre med din smartphone. Så kan det altså ikke blive lettere at have en dejlig, varm bolig hele året rundt.

Hvis du har gulvvarme under dit trægulv, er der også en øvre grænse for, hvor varmt der må være. Med trådløse, digitale termostater kan du vide dig sikker på, at temperaturen ikke overstiger den grænse.

Relaterede produkter

Sådan virker gulvvarmen med trådløse termostater


Det kræver et avanceret styresystem, hvis du vil kunne regulere varmen individuelt i hvert rum i din bolig. Som nævnt skal du have en termostat i hvert rum, og de termostater skal tilsluttes en masterregulator. På masterregulatoren er der en række forskellige udgange, som hver især styrer en termoaktuator. Termoaktuatoren er monteret på enten en ventil eller en manifoldindsats, der er koblet til et bestemt rum, og på den måde kan du styre varmen i det enkelte rum.

Hvis du stod af, da vi skrev ”termoaktuator” og ”manifoldindsats”, så får du lige en forklaring her. En termoaktuator er det samme som en telestat eller termomotor, som bruges til at styre ventiler i enten gulvvarmefordelerrør eller radiatorventiler. En manifoldindsats er en et slags rør, hvor vandet kommer ind i det store rør og bliver fordelt ud i flere små.

Det er altså alt det, der får din gulvvarme til at fungere og kunne indstilles lige efter dit behov i alle rum i dit hjem.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto