Få gode råd til dit magnolietræ

Magnolietræ | Lær det smukke prydtræ at kende | BAUHAUS

Et magnolietræ er et prydtræ, der med sine smukke lyserøde blomster giver liv og flotte farver i til din have. Magnolietræet - eller Magnolia x Soulangeana - er mange millioner år gammelt, og man har fundet rester af magnolie tilbage fra 95 millioner år siden.

Magnolia x Soulangeana stammer fra Asien og Amerika, og da man opdagede træet tilbage i 1700-tallet, blev det besluttet, at magnolie skulle stå for renhed og oprigtighed. 

I Danmark optræder magnolie primært som et magnolietræ, og det er både som stedsegrønne og løvfældende træer. De stedsegrønne trives knap så godt i det danske klima, så ønsker du et magnolietræ i din have, skal du vælge det løvfældende træ. Den løvfældende udgave af magnolie kan du få i forskellige farver. Grønne, hvide, gule og lilla samt alt der imellem er muligt at vælge, hvis du ønsker magnolie i din have som enten træ, bus eller hæk.

Et magnolietræ - Magnolia x Soulangeana - blomstrer først på foråret, og det ses desværre, at træet tager skade af frosten, hvis den falder sent det år. Men kommer magnolia helskindet igennem foråret, har du et smukt træ med flotte blomster i din have.

magnolietræSmukke ser de ud, de fine blomster på magnolietræet.

 

Sådan skal du plante dit eget magnolietræ i din have

Hvis din jord er kalkfri, lidt sur og god til at holde på fugten, så er den som skabt til at danne grobund for magnolie. Et magnolietræ trives nemlig bedst i den type jord, og hvis du planter træet i tør og næringsfattig jord, vil det blive svært for træet at gro. Desuden er det også bare sårbart overfor angreb fra skadedyr og svamp, hvis ikke jorden giver din magnolie næring til at bekæmpe angrebene. 

Du kan med fordele dræne jorden, inden du planter magnolie, og sørge for, at regnvand altid kan løbe væk. Det modvirker, at jorden, i tilfælde af massiv regn, bliver sumpet og meget vandet. Bland eventuelt forrådnede blade eller andet haveaffald i jorden, så der er næring og mulighed for dræn.

Du skal plante dit magnolietræ om efteråret, og de første par vintre, som din magnolie skal igennem, kan du med fordel dække træet med blade, så det bedre står imod det kolde vejr. Det øger sandsynligheden for, at træet klarer sig og vokser sig stort og flot.

Selvom et magnolietræ som sådan ikke kræver særlig pleje, så er det ikke glad for frostvejr, efter det har blomstret. Og der, hvor det bliver lidt besværligt, er, at det blomstrer før samt i det tidlige forår. Og i Danmark kan der godt komme frostgrader selv ind i foråret, og det er altså rigtig skidt for blomsterne på træet.

De bliver nemlig brune og grimme i farven, når de har fået frost, og så går meget af det sjove ved et magnolietræ lidt i vasken. Netop på grund af chancen for frost, er det bedst, at du vælger en løvfældende magnolie, som er bedre rustet til det danske vejr. 

Du kan ikke gøre så meget ved det, hvis der kommer frost og gør skade på blomsterne. Desuden skal du være påpasselig med at beskære magnolietræet, da det kan komme til at se lidt mærkeligt ud. Hvis du vil have blomster til vasen, så skær så lidt som muligt og helst fra ældre træer. De kan bedre tåle det. 

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.