Flis til haven: Alt du skal vide


Hvis jorden i din have er meget fugtig og porøs, og du føler, at du nærmest ødelægger den ved hvert skridt, har vi løsningen til dig. Træflis. Flis til haven i form af træflis er både miljøvenligt og effektivt til at skåne og agere dræn for jorden i din have.

Der findes mange forskellige typer træflis i Danmark, og hver især har de særlige fordele og kendetegn. Den største forskel på typerne af træflis er, om de rummer harpiks. Træflis fra nåletræer har harpiks, mens træflis fra løvtræer ikke har. Det gør bare, at træflisen med harpiks er lidt længere om at blive omsat af naturen. Det er det eneste.

Flis i haven kan både hjælpe med at beskytte jorden men også med at give næring til planterne og insekterne omkring. Læs mere herunder og bliv klogere på flis til haven.

Relaterede produkter

Fordele ved at bruge flis i haven


Hvis du har været på Skanderborg Festival eller lignende, så har du sikkert bemærket, at skovbunden og andre underlag er belagt med et lag af træflis. Det er simpelthen for at skåne jorden mod den hårde belastning. Princippet er det samme, når danske haveejere strøer flis i haven. Det er for at beskytte jorden under flisen på flere forskellige måder.

For ét er, at jorden og livet heri er beskyttet mod fodtrin og anden belastning. Noget andet er, at træflisen faktisk gør livet og væksten meget bedre for både planter og insekter.

Du kan bruge træflis overalt i din have, og det er bestemt ikke kun der, hvor du gerne vil beskytte jorden mod fodtrin. Dækker du eksempelvis dine bede med træflis, kan du hurtigt se, hvordan det hjælper væksten. Du kan også bruge træflis til at dække bede foran eller over havemure og støttemure.

Træflis hjælper nemlig jorden med at bevare jordens fugtighed. Normalt vil jord i en dansk have være skiftevis tør og fugtig. Jordens fugtighed har stor betydning for væksten, og træflis hjælper faktisk med at holde jorden fugtig helt op til overfladen. Det er på sin vis ligesom en omvendt dampspærre, der holder fugten inde. Nogle vil måske kalde det en fugtspærre. Det er også underordnet. Pointen er, at træflisen hjælper med at holde på fugten, og på den måde kan planterne bedre vækste og gro.

Der, hvor det bliver rigtig smart, er, at træflis i et højbed faktisk hjælper mod ukrudt. Du kan faktisk være fri for ukrudt i flere år, hvis du dækker dine bede med haveflis. Ukrudt har nemlig meget svært ved at spire, jorden er dækket med træ- og barkflis. Især barkflis er godt til formålet. Enkelte typer ukrudt kan dog trænge igennem, men mængden er begrænset, og det er meget let at fjerne.

Og frygt ikke, at dine blomster og løgplanter lider samme skæbne. De kan nemlig sagtens vokse igennem træ- og barkflis. Dermed er på din vis næsten for godt til at være sandt - men det er det ikke. Både træflis og barkflis er ekstremt effektivt til at holde dine blomsterbede sunde og ukrudtet væk fra dem.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto