Guide til badeværelsesventilatorer: Tre muligheder

En badeværelsesventilator er uundværlig på badeværelset. Især hvis du ikke har et vindue. Badeværelset bliver nemlig både udsat for damp, vand og fugt på daglig basis, og det er nødvendigt at kunne lufte ordentligt ud, så du ikke risikerer at få skimmelsvamp eller andre fugtskader. Det vil især ske, hvis du har fugt i dine vægge.

Der findes dog mange forskellige ventilatorer på markedet, og herunder guider vi dig gennem tre forskellige badeværelsesventilatorer, så du kan finde den bedste løsning til dit badeværelse.

Hvorfor skal du have en badeværelsesventilator?

Inden vi går i dybden med de forskellige muligheder, er det vigtigt at uddybe, hvorfor en badeværelsesventilator er så vigtig. Jo mindre naturlig udluftning, du har mulighed for at lave på dit badeværelse, desto mere har du brug for en ventilator. Det er nemlig ikke godt for hverken dig eller din bolig, at der er fugt i hjemmet. Og det vil der helt naturligt være, når I går i bad og ikke har mulighed for at lufte ud. 

Men en badeværelsesventilator er altid god at have i badeværelset. Selvom du kan lufte ud, vil en ventilator sørge for, at luften altid er frisk og tør, uanset om du lufter ud eller ej. Om vinteren er det også sværere at lufte ud hele tiden, fordi det simpelthen bliver for koldt. Det er de færreste, der ønsker, at der er koldt på deres badeværelse. Dertil er det en god løsning med en badeværelsesventilator. Her er det nemlig kun fugt, der ryger ud – ikke varmen.

Men hvilke muligheder har du så, når du vil have en badeværelsesventilator? Det kan du blive klogere på herunder. 

Relaterede produkter

1. En standard badeværelsesventilator giver dig fuld kontrol

Med en standard badeværelsesventilator har du fuld kontrol over, hvornår ventilationen på badeværelset skal være tændt og slukket. Rigtig mange vælger at have en afbryder til at sidde ved siden af stikkontakten, så de selv kan administrere, hvornår badeværelsesventilatoren skal køre. 

Du kan altså selv styre, om ventilatoren skal køre, hver gang du går på toilettet, kun når du har været i bad, eller også mens du er i bad. Hvis du ikke har et vindue ude på dit badeværelse, bør du sætte din standard ventilation til at køre oftere og især under og efter bad, så damp og fugt ikke bliver lukket inde.

Nogle integrerer også kontakten med lyset. Det vil sige, at når du tænder lyset, tænder ventilatoren. Her vælger de fleste, at ventilatoren skal køre videre i et tidsrum, efter lyset er slukket.

2. Styr fugten med en ventilator med hygrostat

Er du i stedet på udkig efter en automatisk løsning, hvor din badeværelsesventilator slukker og tænder alt efter fugtniveauet på dit badeværelse, bør du overveje en badeværelsesventilator med hygrostat.

Den regulerer nemlig luftfugtigheden på badeværelset og aktiverer ventilatoren, når fugtigheden bliver for høj, og ligeledes slukker den, når luftfugtigheden er inden for normalen. Du har selv mulighed for at indstille, ved hvilken luftfugtighed hygrostaten skal reagere.

Det smarte her er, at ventilatoren ikke bruger strøm på at køre, når fugtigheden er på et okay niveau. Du risikerer heller ikke at fejlvurdere luftfugtigheden og tro, at der er tørt nok. Hvis du i lange perioder ikke manuelt slår din ventilation til, kan fugten hobe sig op og gøre skade. Det vil aldrig ske, hvis du vælger en badeværelsesventilator med hygrostat. 

3. Vælg en badeværelsesventilator med en timer

Det er også muligt at anskaffe en badeværelsesventilator med timer, der giver dig mulighed for at indstille ventilatoren til at køre i x-antal minutter, når du forlader badeværelset.

Princippet er lidt det samme, som når du integrerer din ventilator med lyset og stikkontakten. Her skal du igen indstille ventilatoren manuelt, for eksempel når du har været i bad. Her kan du så angive, at du vil have den til at køre en time efter dit bad, og på den måde kommer den fugtige luft ud.  

Få det absolut bedste inden for badeværelsesventilator

Hvis du gerne vil opnå den absolut bedste løsning, er en badeværelsesventilator med både hygrostat og timer den bedste løsning. På den måde får du nemlig en badeværelsesventilator, der kører automatisk, når luftfugtigheden bliver for høj. Til gengæld har du også mulighed for at indstille den manuelt til at fortsætte i længere tid eller eventuelt få den til at køre nogle timer om dagen, når du er på ferie eller ude af huset.

Tip: Det er vigtigt, du sørger for at alliere dig med en autoriseret elinstallatør i forbindelse med installationen af en badeværelsesventilator, eftersom det er et lovkrav.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto