Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Hvorfor vælge et drivhus i glas?

Drivhus i glas | Læs om fordele og ulemper | BAUHAUS.dk

Glas er et yderst populært dækmateriale til drivhuse, og det er der forskellige årsager til. Dog har det også nogle ulemper, og i det følgende vil vi både gennemgå fordelene og ulemperne ved glasdrivhuse.

Drivhuse i glas har den store fordel, at de typisk er smukke at kigge på. Derudover får dine afgrøder dejligt meget med lys.

 

Fordele ved glasdrivhuse

Glas er stadig det foretrukne dækmateriale, og det skyldes især æstetiske årsager. Glas giver nemlig et pænt og klassisk udseende. Derudover er det et klart materiale, hvilket medfører, at afgrøderne får rigeligt lys. Ligeledes kan du også se igennem det og betragte planter, krydderurter og andet på afstand.

Et andet vigtigt aspekt ved glas er, at det er nemt at rengøre. Du kan uden problemer rense skidt væk med vand og sæbe eller glasrens. I forhold til andre materialer nedbrydes glas heller ikke af solens stråler, hvilket betyder, at det holder betydeligt længere. Dog er glas stadig yderst porøst, så det går nemmere i stykker. Heldigvis er glas et billigt materiale, som er nemt at få fat i, så du kan uden problemer skaffe reserveglas, hvis uheldet skulle være ude.

 

Ulemper ved drivhuse i glas

En af de store ulemper ved glas er dog, at det giver store temperaturforskelle mellem nat og dag. Det kan i særdeleshed påvirke afgrødernes vækst, og derfor er det en rigtig god idé at benytte gardiner, skyggepasta eller lignende og sørge for udluftning på de rigtigt varme dage. På den måde undgår du, at dine afgrøder går til eller deres vækst påvirkes på grund af varmen.

Omvendt kan det være nødvendigt at opvarme drivhuset på kølige nætter. Det kan du enten gøre ved brugen af stearinlys, men du kan også anskaffe varmelamper, el-radiator eller varmepumper. Dog er det ikke nødvendigt at opvarme drivhuset i sommermånederne, det er kun relevant i de tidlige forårsmåneder og sene efterårsmåneder.

Overordnet set er drivhussæsonen kortere med et drivhus i glas, og hvis du ønsker at holde det frostfrit om vinteren for stadig at kunne dyrke afgrøder, bør du kraftigt overveje brugen af varmepumpe, varmelamper eller lignende. Derudover er det også en rigtig god idé at fjerne plantekasser og -krukker fra jorden ved at sætte dem op på sten, kasser eller andet. På den måde undgår du nemlig, at de bliver påvirket af kulden nedefra.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.