Kalk kan give nyt liv til din græsplæne


Hvis jorden i din have er nærings- og kalkfattig, kan det være svært for din græsplæne at vokse sig flot og grøn. Den mangler simpelthen de rette betingelser for at gro, fordi PH-værdien er for lav, men der kan du komme den til undsætning. Bevæbnet med kalk og spreder kan du pifte nyt liv i den trætte jord.

Hvorfor skal du sprede kalk på din græsplæne?

For nogle er kalk helt essentielt for at få en flot græsplæne. Det skyldes nok, at de bor i et område, hvor jorden mangler kalk. Hvis du bor i et område, hvor der er rigeligt kalk i jorden, skal du ikke tilsætte mere kalk. Det kan faktisk være skidt for din græsplæne, da PH-værdien kan blive uhensigtsmæssig høj. Så du skal undersøge kalkniveauet i din jord, inden du begiver dig ud på dit hele eget kalkeventyr i din have.

Hvis du ikke har særlig meget kalk i din græsplæne, så kan du tilsætte mere kalk ved at sprede det ud over din plæne. Kalken øger PH-værdien, og det giver græsset i græsplænen nogle bedre vækstbetingelser, samtidig med at det gør vækstbetingelserne for mosset meget dårligere.

Du kan læse mere om, hvordan du kommer mos i din græsplæne til livs lige her.

Sådan fordeler du kalken på din græsplæne

Det bedste tidspunkt at sprede kalk i din have på er omkring efteråret i oktober og november indtil engang i foråret omkring marts, hvor græsplænen ligger i dvale.

Du kan sagtens sprede kalken manualet med hænderne. Mange vælger at bruge en spreder til formålet, og det er også en fin idé, men det er ikke noget, du absolut skal eller behøver. Dog er det smart, at du bruger handsker til formålet.

Du stiller sækken med kalk nær græsplænen, og så stikker du hånden ned og former en kugle med kalk. Formålet med det er at gøre kalken mere porøs, så når du har kuglen mellem fingrene, skal du nulre den, mens du spreder kalken udover det første område. Dette gentager du over hele plænen, og på den måde opnår du en fin fordeling af kalken.

Relaterede produkter

Det handler om den rette balance

Når du kalker din græsplæne, gør du det for at øge PH-værdien. Dog må du ikke øge den for meget, for så kan græsset gå ud. Årsagen er, at græsplænen ikke kan optage næring, hvis PH-værdien er for høj, ligesom når den er for lav.

Derfor skal du blot forsøge at dække græsplænen med et jævnt lag kalk og ikke overgøre det. Dog skal du ikke være bekymret, hvis der går dage, før kalken er sivet ned i jorden. Det kræver en del nedbør, før kalken er opløst, og derfor er det bedst, at du kalker i efteråret, hvor der typisk er mere nedbør end tidligere på året.

Hvis du ikke vil have et lag af kalk liggende på græsplænen i længere tid, kan du vælge flydende kalk i stedet for den traditionelle perlekalk. Du har dog brug for noget særligt udstyr til at sprede den flydende kalk, men du får også en mere diskret løsning, da den flydende kalk er langt mindre synlig end perlekalken.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto