Klinkegulv: Slidstærkt og let at vedligeholde

Et klinkegulv kan du som udgangspunkt lægge i hele huset. Gør du det, får du et gulv, der er meget slidstærkt, let at vedligeholde og som du sandsynligvis kan nyde resten af livet. Klinker, som et klinkegulv består af, kommer i alverdens forskellige farver og mønstre. Du kan få de helt klassiske hvide klinker, som du kender fra køkkener eller badeværelser. Du kan også vælge klinker, som ligner beton eller træ, og dermed er der rig mulighed for at vælge netop de klinker, der giver dit hjem det hele rigtige udtryk.

 

Klinker eller fliser: Hvad er forskellen?

Når der bliver sagt klinker, tænker mange nok på fliser, og når der bliver sagt fliser, tænker mange nok på klinker. For de to typer belægning minder meget om hinanden både i udtryk og funktion. Dog er der forskel, og nu skal du høre, hvad den er.
En flise er udgangspunkt firkantet og flad. Den består af beton, sten eller brændt ler. En klinke er også en flise. Dog er det en ”finere” flise. Den er nemlig ikke porøs eller ru, som fliser kan være. En klinke er en flise med en meget stærk hårdhed, der er brændt ved enorm høj temperatur og fremstillet i ler, der er meget jernholdigt.

Relevante produkter

Det gode og knap så gode ved et klinkegulv

Klinker er ekstremt slidstærke. Dermed holder de næsten lige så længe, som du kan forstille dig. Det er faktisk stort aldrig, fordi klinkerne er slidte, at man udskifter dem. Det er kun fordi, man ønsker et nyt udtryk i rummet. Den blanke overflade og høje slidstyrke gør også, at de er ekstremt nemme at rengøre.

Klinkegulve er også en af få gulvtyper, der kan bruges i hele hjemmet. Klinker kan det hele: Det kan tåle vand, varme, kulde og tørke. Derfor kan du lave en gennemgående løsning i hele din bolig, hvis du vælger klinkegulve. Det behøver jo slet ikke være samme mønster, du har i stuen, som du har i eksempelvis køkken, badeværelse eller soveværelse. Derfor giver en gennemgående løsning med klinker mange muligheder for at vælge et forskelligt udtryk i hvert af dit hjems rum.

Skal du støbe dit eget beton- eller epoxygulv? Læs mere om begge varianter her.

Netop det, at et klinkegulv er så modstandsdygtigt, gør, at det kan føles meget hårdt at gå på. Den hårde overflade gør heller ikke noget godt for akustikken, så du skal overveje at lægge gulvtæpper eller installere akutstiklofter, som modvirker rumklang, hvis dit hjem er belagt med klinker.

Hvis dine klinker har en meget glat overflade, kan du risikere at glide, hvis der er fugtigt på overfladen. Dette problem er nok mest aktuelt på badeværelset. Især hvis der er shampoo- eller sæberester på gulvet. Pas derfor på, når du betræder et klinkegulv med våde fødder.

Hvis du selv skal i gang med at lave dit eget klinkegulv

Lige så mange varianter, der er af klinker, er der også af måder at lægge dem på. Du kan lægge dit klinkegulv, fuldstændig som du ønsker, og dermed kan du danne dit hele eget udtryk. Det kan du selvfølgelig også, hvis klinkerne skal op på væggen og ikke på gulvet.

Ligesom placeringen af klinkerne kan skabe forskellige udtryk, kan du også kombinere farver og former. Det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan dit klinkegulv skal se ud.

Det er selvfølgelig – som det er med alt andet – en fordel, at du har erfaring, hvis resultatet skal blive godt. Klinkegulve er en af de sværeste typer gulv, du kan lægge, så hvis du ikke har prøvet det før, er det nok en god idé, at du får hjælp til det. Hjælp fra en fagmand koster naturligvis mere, end hvis du selv klarer det, men de penge er altså hurtigt tjent ind igen, hvis du får lagt dit klinkegulv rigtigt første gang.

Det er især vigtigt, at alt bliver gjort ordentligt, hvis klinkegulvet skal lægges i et vådrum.

Inden du bestiller dine klinker, er det en god idé, at du printer eller skærer attrapper ud i karton og lægger dem, som var de rigtige klinker. Så kan du se, hvordan dit hjem vil tage sig ud med dit ønskede mønster.

Hvis du ved, at du mangler erfaring med at lægge klinkegulve og ønsker at imødekomme dette, kan du vælge at lægge et klinkegulv med kliksystem.

Klikgulve er populære løsninger hos folk med både meget og minimal erfaring. Du kan læse meget mere om klikgulve her.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto