Sådan får du god belysning i stuen 

God belysning i stuen er ikke bare at hænge et par lamper op og sikre, at der er nok lys. For nok lys er ikke nødvendigvis det bedste lys. Det handler nemlig i høj grad om at finde den rette belysning til forskellige områder af stuen.  

En stue skal kunne mange ting. Her skal man kunne hygge sig, arbejde, nyde et godt selskab og slappe af. Og det stiller krav til belysningen.  

Det skal være muligt at tænde et stort overordnet lys, der lyser hele stuen op. Der skal være hyggelig belysning, så man kan kravle under et tæppe og slappe af. Og så skal der være fokuseret belysning, så man kan læse en bog, lave lektier eller arbejde.  

Men hvordan får man så den optimale belysning i stuen? Få inspiration herunder.

Sådan indretter du din stue med den rette belysning 


At indrette belysningen i din stue er ligesom at indrette stuen med møbler. Eller et hvilket som helst andet rum. Der, hvor man kan opholde sig, skal der være den rette belysning. Belysningen skal altså passe til formålet med det eller de møbler, der er placeret.  

  • Det er vigtigt, at du har en form for overordnet belysning, der giver meget lys og som sørger for, at din stue er lyst op. Helt genialt er det, hvis den lampe eller de lamper kan justeres. Altså at du kan skrue op og ned for både temperatur på lyset samt lysstyrken. Så kan du nemlig bruge meget lys, når du har brug for det og dæmpe det, når du gerne vil slappe af og hygge dig.  
  • Derfra er det egentlig “bare” at se, hvad du har brug for. Hvis du har et hyggeligt læsehjørne med en lænestol og et lille bord, hvor du gerne vil sidde med en bog eller din iPad, så skal belysningen passe hertil. Du har brug for noget hyggeligt lys, der lader dig læse uden anstrengelser - men som heller ikke anstrenger dine øjne og er for skarpt. Det kan være en læselampe eller mindre bordlampe med god skærmning.  
  • Du kan også hænge en loftlampe i et hjørne, hvor du med en varmere pære skaber en hyggelig stemning. Men når alt kommer til alt, så handler det mest om, at du overvejer, hvad du har brug for, at din belysning kan, og hvor du har brug for den.  

Relaterede produkter

Lampetyper, du med fordel kan placere i stuen


Vælg en lyskilde til loftet:

Skab hyggebelysning med ekstra lamper:

Gør din stue større med forskellige lamper 


Alt afhængigt af konstruktion og indretningen i din stue kan det være sværere for dig at få den lyst godt op. Hvis du ikke kan det, kan de mørke hjørner og områder få stuen til at se mindre ud, end den er. 

Der kan helt naturligt være forhindring i din stue, der gør, at den er svær at få lyst op. Hvis der er lavt til loftet, kan det være svært at hænge gode, store loftslamper op. Hvis der er bjælker, der hænger i eller går fra loftet, kan de også kaste skygge og være i vejen for lyset . 

Det kan også være, der er for smalt, og det ikke er muligt helt at indrette dele af eller hele stuen. Eller hvis alle skal bruge samme område til både at slappe af, arbejde, spise og se TV.  

Men alt dette kan virke som et mindre problem, hvis du bruger belysningen til at få din stue til at virke større.  

Med væglamper eller taktisk godt placerede loftslamper kan du nemlig få lyset helt ud til kanten og ud i de mørke hjørner. Væglamper kan nærmest ligne små kunstinstallationer, og de er særdeles dekorative, mens de også er rigtig praktiske.  

Målet er egentlig blot, at du skal have lyset helt ud i krogene af din stue, og det kan du gøre rigtig let med væglamper. Men en loftlampe, standerlampe, gulvlampe eller andre fleksible lamper er også glimrende. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto