Sådan skifter du ødelagte stifter i halogenspots


Halogenspots har du garanteret siddende rundt omkring i dit hjem. Dog er det ikke sikkert, at du selv har sat dem i, især ikke hvis du ikke selv har bygget dit eget hus. Derfor er du måske heller ikke klar over, hvordan du skifter pæren (det hedder en stift i halogenspots), hvis den sprænger.

Det er heldigvis rigtig nemt at gøre, og du skal ikke bruge andet end en ny halogenstift, en tør klud, en lille skruetrækker og en tang. 

Så nemt skifter du stifterne i halogenspots


Dit halogenspot består af en glasplade, der sidder fast med en metalramme. Inde bag glaspladen er selve halogenstiften, og det er den, du skal ind og have skiftet. Selve stiften sidder fast i spottet med et par ben, og dem skal du have ud af spottet. Men først til glasset.

Glasset får du af ved at lirke glasset af mellem metalrammen og glassets egen ramme. Det kan i og for sig være hvad som helst, du bruger til at lirke glasset af. Så længe du er forsigtig, kan du bruge enhver mindre genstand. 

Sørg for at lægge glasrammen et sikkert sted, så den ikke falder på gulvet. Det kan den ikke holde til, og så står du med et andet problem. 

Inden du går videre, er det vigtigt, at du dobbelttjekker, at strømmen er slukket. Du kan i værste fald få stød, hvis du går videre, mens der er strøm på halogenspottet. 
Relaterede produkter

Når strømmen er slukket, kan du lirke halogenstiften fri med skruetrækkeren, og så er du klar til den del, du egentlig kom for. Nemlig at sætte den nye halogenstift i.

Der er en gammel myte, der siger, at du ikke må røre ved et halogenspot med fingrene. Det er fordi, der kan være fedtaflejringer på dine fingre, og det kan føre til temperaturudsving på halogenspottet, som i værste fald får det til at sprænge. 
 
Det sker dog sjældent – meget, meget sjældent – men for at være på den sikre side, må du hellere lade være. Tag derfor en tør klud om den nye halogenstift. Hvis du ikke kan se, hvad du laver for bare fingre og klud, så kan du også bruge en lille tang til at føre halogenstiften op til spottet.
 
Det kan godt være lidt besværligt at få stiften på plads, men hvis du prøver dig frem, skal det nok lykkes. Når du tror, den sidder der, tænder du bare lyset og tjekker. Vent med at sætte glasset på plads, før du kan se, at der er lys i spottet. Så har du skiftet stiften i dit halogenspot.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto