Guide til lampeskinner


En lampeskinne er en smart og fleksibel løsning, hvor du kan hænge flere lamper op efter hinanden. Det er altså løsningen, hvis du vil have mere belysning samme sted, eller ønsker dig mere fleksibel belysning. Det behøver nemlig ikke at være den samme type belysning, som du hænger i skinnen – det styrer du helt selv.

Man veksler typisk mellem det, der hedder en 1-faset eller en 3-faset lampeskinne. Forskellen er ret nem at beskrive: Den 1-fasede skinne er lidt fladere end den 3-fasede, og så kan du kun indstille den således, at du kan tænde og slukke alle lamper i skinnen samtidigt. 

Den 3-fasede er en smule højere, og her kan du kan lave op til tre tændinger, hvilket vil sige, at du kan tænde og slukke tre sæt lamper, selvom de sidder på den samme skinne. Helt smart er det, at du – afhængigt af dine stikkontakter – kan dæmpe for lysstyrken på dem hver især. 

Relaterede produkter

Sådan monterer du din egen lampeskinne

I nogle tilfælde får du en brugsanvisning med til at sætte skinnerne op, men det behøver du nærmest ikke. Det er ikke værre, end at du: 1) Skruer skinnen fast i loftet. 2) Monterer ledningen i en af enderne eller i midten af skinnen. 3) Sætter lamperne i skinnen enten i form af pendeladaptere eller som skinnespots. Det er det. 

Desuden er det smarte ved lampeskinner, at du kan forkorte dem eller forlænge dem, som du har brug for. Dog er det vigtigt, at når du saver i dine lampeskinner, så gør du det kun med værktøj, der ikke bliver varmt. Her anbefaler vi, at du bruger en nedstryger. Varmen kan skinnerne ikke tåle, så det er vigtigt, at du bruger det rette værktøj – altså en nedstryger. 

Lamperne, du skal have til at hænge fra din skinne, kan du enten hænge i såkaldte pendler eller som spots. Fælles for dem begge er, at de sidder fast på en skinne i en adapter, og den er nem at sætte i. Det er faktisk bare at klikke adapteren i skinnen, og du kan gøre det, selv når der er strøm på skinnen. Bare du husker at slukke for adapteren inden. 

Du kan ikke hænge lamper, der hænger i en wire op i skinnen. De skal kunne hænge i deres egen ledning. Skal du hænge tungere lamper op, skal du vælge den 3-fasede skinne, da den er tykkere og dermed stærkere. 

Du kan selv vælge, om din skinne skal være helt lige, om den skal dreje, om den skal få strøm fra en af siderne eller fra midten. Det er helt op til dig, og det er det smarte ved lampeskinner, at de er så fleksible at arbejde med. Hvis du vil have strøm til midten af skinnen, skal du dog sørge for at købe en skinne, hvor modtager stikket sidder der. Derudover er det bare at save løs og lave dit eget skinnesystem.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto