Udvendig isolering: Giv din gamle mur en ny skal

En skalmur er, som navnet antyder, en mur, hvor det er selve skallen på murværket, der er i fokus. Det er en fremragende metode til at efterisolere dit murværk udvendigt. I bund og grund omhandler metoden, at du isolerer uden på dit eksisterende murværk, hvorefter du dækker isoleringen til med en ny mur. Denne nye mur er en form for skal, og derfor hedder murtypen en skalmur.

Læs med her for at blvie klogere på, hvordan du giver din gamle mur en ny skal.

Læs også:  Indvendig isolering: Hvordan kan det gøres? 

Isoler udvendigt og undgå gener og mindre bolig


Hvis din bolig ikke er isoleret godt nok, og varmen fiser ud i verdensrummet, er løsningen, at du efterisolerer den. Her kan du enten isolere den indvendigt eller udvendigt. Isolerer du den indvendigt, kan du desværre opleve gener og forstyrrelser, da håndværkere eller dig selv skal arbejde på væggene i hele boligen. Samtidig vil du også få mindre beboelsesplads inde i dit hjem, og det er altså ikke optimalt.

Derfor vælger mange at efterisolere deres hjem udenpå. Nogle mure kan heller ikke isoleres indvendigt, hvorfor en udvendig isolering er den eneste mulighed. Det er dog slet ikke nogen dårlig nyhed. Udvendig isolering er nemlig meget effektiv, hvor indeklimaet især har gavn af dette tiltag. Du kan læse mere om indeklima her.

Står du overfor valget om at isolere indvendigt eller udvendigt, kan følgende overvejelser hjælpe dig. Hvis dit hus ikke har en hulmur, eller hulmuren er isoleret, er det fordelagtigt at isolere udvendigt. Hvis din facade er i dårlig stand, og du alligevel overvejer at renovere den, giver den kun mening, at du efterisolerer udefra i sammen ombæring. Dit hus har sit eget unikke udseende, og en udvendig efterisolering skal ikke ødelægge det udseende. Derfor skal du ikke isolere udvendigt, hvis det får din bolig til at fremstå værre end før.

Relaterede produkter

Materialer, du typisk har brug for til at bygge en skalmur

  • Sten eller mursten: Disse udgør hovedmaterialet til konstruktionen af ​​muren.

  • Grus eller sten: Bruges til at skabe en stabil base under fundamentet.

  • Beton: Til at lave fundamentblokken.

  • Mørtel: Bruges til at sikre stenene eller murstenene i position og fylde eventuelle huller eller sprækker.

  • Vand: Nødvendigt til blanding af beton og mørtel.

  • Topkappe: Anvendes til at give en ren finish og beskyttelse mod vandindtrængning på toppen af ​​muren.

  • Værktøj: Dette inkluderer en skovl til at grave, en murske til at sprede mørtel, en vatterpas til at sikre niveauet, en hammer og mejsel til at forme stenene, og en trillebør til at transportere materialer.
  • Beskyttelsesudstyr: Handsker og sikkerhedsbriller er vigtige for at beskytte dig selv under bygningsprocessen.

Afhængigt af specifikationerne og designet for din mur, kan der være behov for yderligere materialer eller værktøjer. Det er altid en god ide at konsultere en professionel eller foretage en grundig planlægning, før du starter byggeriet.


Sådan laver du en skalmur

Før du går i gang:

  1. Planlægning: Start med at bestemme dimensioner og placering af din skalmur.

  2. Markering: Marker området, hvor muren skal bygges, ved hjælp af snor og stakes.

  3. Gravning: Grav en grøft langs mærkerne, der er bred nok til at rumme basen af din mur og tillader for korrekt dræning.


Sådan gør du:

  1. Tilberedning af fundament: Fyld grøften med grus eller sten, og komprimer det godt for at skabe en solid base. Juster eventuelt med en vatterpas.

  2. Bygning af fundament: Lav en betonblanding og hæld den i grøften for at skabe en solid fundamentblok til din mur.

  3. Layout: Brug en streng og stakes til at markere højden på din mur og dens placering langs fundamentet.

  4. Lægning af første række: Placér sten eller mursten jævnt langs fundamentet, sørg for, at de er i niveau og vandret.

  5. Yderligere lag: Fortsæt med at lægge sten eller mursten i lag, sørg for at indstille dem i niveau og bruge mørtel til at sikre deres position.

  6. Afslutning: Når muren når den ønskede højde, afslut med en topkappe for at give en ren finish og beskyttelse mod vandindtrængning.


Efter du er færdig:

  1. Eftersyn: Gennemgå din mur for at sikre, at alle sten eller mursten er korrekt placeret og fastgjort. Juster efter behov.

  2. Efterbehandling: Fyld eventuelle sprækker eller huller i murværket med mørtel, og sørg for at rengøre overskydende mørtel fra overfladen af stenene.

  3. Vedligeholdelse: Regelmæssig inspektion og reparation af eventuelle skader eller revner i murværket vil forlænge dens levetid og bevare dens udseende.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto