Filter
Viser 9 produkter

Tandspartler

Med den rigtige tandspartel får du et tilstrækkeligt tykt og jævnt lag fliseklæb. Hos BAUHAUS finder du et godt udvalg, så du kan vælge den tandspartel, der passer til de fliser, du arbejder med. Se vores sortiment herunder.

Hvad er en tandspartel?

En tandspartel er en særlig type murerværktøj, der anvendes til påsmøring af fliseklæb, inden fliserne monteres. Det er en slank og præcis spartel, som har et karakteristisk skrabeblad med tænder.

Sådan vælger du den rigtige tandspartel

Når du skal vælge en tandspartel, skal du tage højde for en række forskellige faktorer som flisens størrelse, flisens bagside, underlaget, som flisen skal lægges på, typen af fliselim og flisens pilhøjde. Herudover er det selvfølgelig også en god idé at vælge en tandspartel, der ligger godt i hånden.

Flisens pilhøjde er den lille “bule” eller krumning på midten, som oftest ikke kan ses med det blotte øje. Men hvis du lægger to fliser med overfladerne mod hinanden, vil du sandsynligvis kunne se, at flisen vipper på grund af pilhøjden. En tommelfingerregel er, at en stor flise ofte vil have en stor pilhøjde og derfor vil kræve en tandspartel med store tænder. Omvendt vil en mindre flise have en mindre pilhøjde og kræve en tandspartel med mindre tænder.

Herunder kan du se den anbefalede størrelse tandspartel til den flisestørrelse, du arbejder med.

  • Mindre fliser:Hvis du arbejder med mindre fliser, typisk på omkring 5x5 centimeter eller under, anbefales det at bruge en tandspartel med mindre tandafstand. Her vil en tandspartel med en tandafstand på 3-4 millimeter være et optimalt valg.
  • Mellemstore fliser:Ved mellemstore fliser på omkring 10x10 centimeter eller 15x15 centimeter kan du bruge en tandspartel med lidt større tandafstand. En tandafstand på omkring 6 millimeter vil fungere godt i forbindelse med mellemstore fliser.
  • Store fliser:Når du arbejder med store fliser, såsom fliser på omkring 30x30 centimeter eller større, skal du vælge en tandspartel med en større tandafstand. Det vil for eksempel være en tandspartel med en tandafstand på 8-10 millimeter.

Oplev fordelene ved en tandspartel

Tandspartler er uundværligt murerværktøj, når der skal opsættes fliser. En af de største fordele ved tandspartler er deres evne til at sikre en præcis og jævn påføring af fliseklæb. En tandspartel med den rette tandstørrelse giver dig mulighed for at kontrollere mængden af materiale, der påføres, og sørger for en ensartet overflade.

De fleste tandspartler er designet med komfort og brugervenlighed i tankerne, hvilket gør arbejdsprocessen hurtigere og mere effektiv. Et godt greb gør det nemlig behageligt at arbejde med værktøjet i længere tid. Så kan du opretholde præcision og kontrol under arbejdet uden at opleve træthed eller ubehag.

Skal du have hjælp til at vælge den rette tandspartel?

Hvis du er i tvivl om, hvilken tandspartel der passer bedst til dit projekt, er der hjælp at hente hos BAUHAUS. Vores erfarne medarbejdere står altid klar til at vejlede dig og hjælpe dig med at vælge den helt rette tandspartel. Du kan enten kontakte vores kundecenter eller henvende dig i dit lokale byggevarehus.

Tandspartler

Viser 9 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto