Indlæser

MDF & masonite - DLH

(7)
Hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af MDF-plader, som du kan bruge til mange forskellige gør-det-selv projekter derhjemme. Her på siden kan du selv sortere efter, hvilke længder, tykkelser og farver som du er interesseret i. På den måde bliv..

Viser 7 produkter

Viser 7 produkter

MDF-plader

Hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af MDF-plader, som du kan bruge til mange forskellige gør-det-selv projekter derhjemme. Her på siden kan du selv sortere efter, hvilke længder, tykkelser og farver som du er interesseret i. På den måde bliver det nemlig let for dig at finde netop de MDF-plader, som du har brug for.

Vi forhandler MDF-plader fra det danske firma DLH, der er kendt for at lave plader i høj kvalitet og med stort fokus på bæredygtighed.

Her på siden finder du kun MDF-plader, så hvis du leder efter andre slags træplader, så kan du følge linket her, hvor du kan se hele vores udvalg af plader som f.eks. spånplader, gipsplader og krydsfiner.

 

Hvad er en MDF-plade?

MDF står for 'Medium Density Fiberboard' og er en meget alsidig og udbredt træplade, der er god til mange byggeprojekter. En MDF-plade bliver fremstillet af små, fine træfibre, der bliver presset sammen, og som holdes sammen med lim. Når træfibrene presses sammen, bliver de udsat for både et højt tryk og en høj temperatur, hvilket hærder limen. Denne type lim tåler ikke vand, og af den grund er pladerne ikke beregnet til udendørs brug.

Resultatet er en hård og ensartet flade, der er kendt for sin styrke, og som har mange anvendelsesmuligheder. Typisk bliver MDF-plader produceret af nåletræer som gran eller fyr, men løvtræer kan også blive brugt i produktionen.

MDF-plader bliver som regel anvendt som et alternativ til spånplader. Det skyldes, at en MDF-plade har en pænere overflade, og at den er mere hårdfør over for fugt end en spånplade. Dertil er MDF-plader forholdsvis billige, og på grund af disse årsager er MDF-plader blevet til en meget populær træplade.

 

Til hvilke projekter kan jeg bruge MDF-plader? 

Du kan benytte MDF-plader til mange projekter derhjemme, men de egner sig bedst til indendørs brug, hvor både temperaturen og luftfugtigheden er stabil. Eksempelvis er MDF-plader gode til følgende:

  • Bordplader
  • Hylder
  • Reoler
  • Rumdelere
  • Diverse møbler

 

Når du vælger dine MDF-plader, så er det vigtigt, at du finder den rigtige tykkelse, der passer til dit projekt. Hvis du skal bruge MDF-plader som en bordplade eller en hylde, så kræver det naturligvis en kraftig plade med en tykkelse, der kan klare vægten. Du kan let se de forskellige mål og tykkelser under de enkelte produkter her på siden.

Hos BAUHAUS kan du finde MDF-plader, der allerede er færdigmalet - typisk i sort og hvid, men du kan også sagtens male dine plader selv. Her kan det være en god idé at give pladerne en omgang med en grunder, og derefter kan du male dem med en indendørs maling til træ.

Med en MDF-plade får du en træplade, der er nem at arbejde med. Det er således ligetil at skære dine plader til efter de rette mål til dit projekt. Når du har fundet nogle MDF-plader, der imødekommer dine behov, så er det også en god idé med det rette værktøj. 

En rundsav eller en stiksav er et oplagt værktøj, der gør det nemt for dig at skære MDF-pladerne til. Her kan du se vores rundsave og vores stiksave. Selv om du skærer eller saver i dine MDF-plader, så beholder de stadigvæk deres udseende, og de splintrer eller revner ikke.

Hvis du skærer dine MDF-plader til, så kan de godt udvikle meget støv. Derfor anbefaler vi, at du bruger en støvmaske, så du undgår at indånde det fine støv. Her finder du vores udvalg af åndedrætsværn og støvmasker.

 

Køb dine MDF-plader online hos BAUHAUS

Når du har fundet de rette MDF-plader, der passer til dit projekt derhjemme, så er det nemt at bestille dem direkte hjem til dig online hos BAUHAUS. Så kan du nemlig hurtigt komme videre med projektet. Vi leverer både til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus tæt på dig via vores Click & Collect. Du bestemmer naturligvis selv, hvad der er lettest for dig.

Du har også altid mulighed for at komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvis du gerne vil se nærmere på vores sortiment af MDF-plader. Her kan vores kompetente medarbejdere give dig yderligere information om vores produkter, og du kan få svar på dine spørgsmål. På den måde er du nemlig sikker på, at du får de helt rette MDF-plader med hjem.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.