Kom nemt i gang med pallemøbler



Du har næsten helt sikkert befundet dig et sted et sted, hvor du med en hvidvin i hånden har beundret en form for pallemøbler, pallesofa eller palleseng og konkluderet; "Det var da meget smart tænkt."

Europapallen har nemlig efterhånden fået samme rolle, som træ-ølkasser havde i de gode gamle dage; en billig, nem og praktisk genvej til et stemningsskabende møbel.

Europapallen bliver brugt til alt fra sofarammer og sengebunde til borde og havemøbler. 

De er en sikker genvej til at give stuen, soveværelset eller haven et råt look.

Inden du går for godt i gang med pallemøbler


Vær sikker på, du har fundet en sikker palle, inden du slæber den med hjem. Der skal gerne være brændemærket et Epal på klodserne, eller et DS på halvpallerne, så du er sikker på, dit nye gør-det-selv-projekt ikke forgifter dig og husstanden. EUR- og DS-paller er nemlig ikke overfladebehandlede.

Et pallemøbel er også en potentiel genvej til både stivkrampe og blodforgiftning, så gennemgå pallen grundigt for rustne søm, hvis du har fået fat en genbrugspalle. Især hvis dine pallemøbler skal bruges af børn og fulde folk.

Vær også forsigtig, hvis du skal skille dine paller ad. Det er de nemlig ikke bygget til, og det kan være noget værre bøvl med splinter og flækkede brædder, hvis du ikke er nænsom med kobenet.
Et pallemøbel bliver hurtigt ret tungt, så overvej at skrue møblet sammen, så det kan skilles ad, hvis du eksempelvis har brug for at få dine havemøbler ind om vinteren. Du kan også overveje at smide et par hjul under de møbler, du gerne vil kunne flytte rundt på.

Der er vanvittigt mange hjørner, vinkler og svært tilgængelige kroge, så det er et stort arbejde at male møbler i Europapaller. Det er dog værd at overveje en god gang træbeskyttelse, hvis de står udenfor, og du er glad for møblerne.

Og husk, at Europapaller er bygget til transport og ikke komfort, så du er kun halvvejs hjemme, når du er færdig med sav og skruemaskine. Der skal nemlig godt med polstring til, hvis du skal kunne holde til at opholde dig i møblerne. Der findes mange hynder, puder og madrasser, der er tilpasset Europapallens mål, hvis du ikke har mod på at kaste dig over saks og symaskine. Hvis du ikke gider polstring og puder, bør du overveje at slibe siddefladerne, så du ikke får splinter.

Men nok med pyller og formaninger, det er hverken svært eller farligt at fylde parcellen op med pallemøbler.

Relaterede produkter

Hvilke værktøjer og materialer skal jeg bruge?


Du kan bygge pallemøbler uden først at skulle investere i en skurfuld grej. Du får brug for en god skruemaskine, som kan få skruerne sat dybt i pallerne. Du bliver også glad for en stiksav, for det kan være svært og bøvlet at komme til med en fukssvans. Herudover får du brug for et koben, nogle gode, lange skruer - gerne med torxkærv - og noget slibepapir, hvis pallen er i dårlig forfatning.

Hvordan laver jeg en lav pallebænk?


Den lave pallebænk er en hyggelig lille sag, der er nem at lave. Du skal sådan set bare bruge to paller, lidt værktøj, et par beslag og lidt snilde.

Tag den ene palle, og læg den til side. Det bliver dit sæde, og kalder vi Palle A. Tag endnu en palle, Palle B, og sav den over på langs efter tredje bræt. De tre brædder, med seks klodser og to meder, bliver dit ryglæn. De skal skrues fast efter tredje brædde, så både ryglæn og siddeflade tæller tre brædder. Fastgør ryglænet med vinkelbeslag, du skruer fast i klodserne med dybe skruer. Brug gerne beslag med rib - eller eventuelt stærke og diskrete hyldeknægte.

Den resterende mede med to klodser fra Palle B skal hæve din sædekant. Skru stykket godt fast i Palle A's klodser på bagsiden af meden.

Hvordan laver jeg en nem pallesofa?


En god pallesofa kan præcis det samme som en god hjørnesofa. Nemlig huse samtaler og middagslure uden problemer. Her få du opskriften på en nem én af slagsen. Du kan lave din pallesofa ligeså stor, som du har lyst til. Det handler bare om at have paller nok. Til ét modul skal du bruge tre paller.

De første to paller skal bare stables og skrues sammen, mens den sidste palle skal saves over på langs - efter tredje brædde plus en bræddehøjde. Den overskårne palle er ryglænet på din pallesofa, og du skruer det fast mellem fjerde og femte brædde, så du får et ryglæn med hældning. Brug gerne beslag for et stærkere resultat.

Hvis det giver mere mening på din terrrasse, kan du montere ryglænet lodret på bagsiden af de to paller. Så får du mere plads at sidde/ligge på, og du slipper for at skulle save. Til gengæld slipper du ikke for at få nogle ordentlige hynder til ryglænet, hvis du vil sidde godt i din nye pallesofa.

Hvordan laver jeg et sofabord i paller?


Det ville ærligt talt klæde dine andre pallemøbler og især din pallesofa med et sofabord til at komplimentere sidningen. Det er heldigvis så nemt, det næsten burde være forbudt.

Du stabler tre paller i højden og skruer den godt sammen. Det var sådan set det. 

Du kan forbedre oplevelsen, hvis du saver de på langsgående brædder mellem første og anden palle ud, så der bliver bedre plads til fødderne. Du har garanteret også lidt pallerester tilbage fra byggeriet af din pallesofa, og dem kan du bruge til at fylde i sprækkerne på øverste palle, så du får en mere tæt bordplade.

Hvordan laver jeg en simpel pallebænk?


Det kan være, det kniber lidt med pladsen til at give parcellen den helt store overhaling i shipping-feng shui, da pallemøbler typisk er ret store og tunge. Du kan dog sagtens lave en lille, simpel pallebænk, der kan stå på altanen eller langs en husmur. Dette er et fint alternativ til en pallesofa.

Du skal bare bruge 3-5 paller, afhængigt af den ønskede siddehøjde, som du saver på langs efter tredje bræt. Så skal de sådan set bare skrues sammen, og så har du et hyggeligt sted at sidde, som holder i årevis.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto