Sådan håndterer du et stoppet toilet

Stoppet toilet | Gode råd og vejledning | BAUHAUS.dk

De fleste har oplevet et stoppet toilet, og selvom det kan forekomme som et irritationsmoment, går det heldigvis over af sig selv langt de fleste gange. Hvis man bare venter nogle minutter, har vandet ofte opløst papiret, og toilettet er atter frit. Bliver toilettet derimod ved med at være tilstoppet, er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.

Der er ikke meget sjov ved et stoppet toilet. Det kræver heldigvis ikke den store indsats at få toilettet på rette køl igen. 

 

Før vi går i detaljer med måder, hvorpå du kan afhjælpe og forebygge et stoppet afløbi toilettet, vil vi dog lige opsummere, hvad der ofte er årsagerne til et stoppet toilet. Først og fremmest er for store mængder papir årsag til tilstoppede toiletter; især også hvis det lille skyl benyttes frem for det store. Det er altså en rigtig god idé at skylle ud undervejs, så du ikke risikerer, at større mængder papir sætter sig fast. Ligeledes hører hverken vatpinde, vatrondeller, bind, bleer eller andre ting til i toilettet – det skal alt sammen smides i skraldespanden.

 

Håndkraft versus brug af kemikalier

Hvis du døjer med et tilstoppet toilet og ikke umiddelbart kan finde årsagen til det, bør du begynde med at putte opvaskemiddel i kummen efterfulgt af en spand vand. Vandet skal gerne hældes i på én gang, så trykket fra alt vandet måske kan løsne dét, der sidder fast. Hvis ikke dette fungerer, skal du blot gentage processen med opvaskemiddel og vand hver gang, vandstanden i kummen er sunket.

Virker dette heller ikke, er næste alternativ svupperen og et par gummihandsker. Svupperen anbringes nederst i kummen, når vandstanden har sænket sig, så den kan lukke helt af for vand og luft i hullet. Herefter begynder du lige så stille at lave kraftige pumpebevægelser op og ned. Typisk giver det et tryk, der fjerner årsagen til det stoppede toilet, og hvis ikke det forsvinder i første forsøg, giver du det blot et par ekstra forsøg.

Når man står med et stoppet toilet, kan det være fristende at ty til brug af kemikalier som klorin, kaustisk soda, afløbsrens eller eddikesyre. Det frarådes dog at benytte disse kemikalier, eftersom de både skader miljø og, i værste fald, dit afløb. Den klart bedste løsning mod et stoppet toilet er blandingen af vand og opvaskemiddel eller et par omgange med svupperen.

 

Var denne artikel behjælpelig?

Tak! Vi er glade for du synes godt om det

Tak! Vi arbejder på at forbedre indholdet

Tak for din feedback!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.