Skab læ på terrassen med et læhegn

Læhegn | En oplagt løsning på terrassen | BAUHAUS.dk

 

 

Det vekslende danske vejr kan til tider være en svær størrelse, hvis du godt kan lide at opholde dig på terrassen om sommeren. Solen kan stå højt på himlen og lune, men pludselig kommer der en kølig vind fra øst, som gør det koldt at sidde i havemøblerne udenfor. Det er der dog heldigvis råd for med et læhegn til terrassen. Med et lægen på terrassen kan du nemlig både skabe læ og ovenikøbet skærme for nysgerrige blikke fra naboer og forbipasserende.

 

Med et læhegn kan du opholde dig i haven, selv når der er kølig vind.

Forskellige typer læhegn

Der findes forskellige typer læhegn, og først og fremmest bør du overveje, om du er interesseret i en permanent eller mere fleksibel løsning til terrassen. Du kan enten vælge at bygge et permanent læhegn i træ eller komposit, hvor du selv saver brædder og stolper til, eller du kan købe et systemhegn, hvor delene allerede er skåret og målt op, så de passer sammen. Fælles for begge løsninger er dog, at der er tale om mere permanente løsninger.

Omvendt kan du også bruge et udtrækssejl på flytbare fødder som læhegn, da det giver dig mulighed for nemt at flytte på læhegnet. På den måde kan du skærme mod vinden, uanset hvor den kommer fra. Dog står det ikke særlig solidt, og der skal ikke en særlig kraftig vind til, før sejlet eventuelt vælter, og du er nødt til at folde det sammen. Det kan være en rigtig god idé at skrue det fast til terrassen for på den måde at få et mere holdbart læhegn. Selvom du skruer det fast, er der ikke tale om en permanent løsning som med stolperne, eftersom du nemt kan skrue det af igen.

Det smarte ved et udtrækssejl er, at det er en yderst fleksibel løsning, der ikke fylder meget. Når du vil bruge det som læhegn, trækker du blot sejlet ud, og i sig selv fylder udtrækssejlet heller ikke særligt meget, når det er foldet sammen, da det sidder i kassetten. Du slipper altså for at have et stort hegn stående.

 

Var denne artikel behjælpelig?

Tak! Vi er glade for du synes godt om det

Tak! Vi arbejder på at forbedre indholdet

Tak for din feedback!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.