Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Strømstyring

(50)
Strømstyring indebærer flere forskellige apparater, som er nødvendige, når du skal lede og styre strøm til for eksempel en lampe. El-installationer kan være farlige, hvis du ikke har den rette faglige viden om emnet. Derfor skal du kontakte en..

1-32 af 50 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 50 produkter

Strømstyring

Strømstyring indebærer flere forskellige apparater, som er nødvendige, når du skal lede og styre strøm til for eksempel en lampe. El-installationer kan være farlige, hvis du ikke har den rette faglige viden om emnet. Derfor skal du kontakte en elektriker til større el-opgaver. 

Hos BAUHAUS finder du et stort udvalg af tilbehør til strømstyring. Vores sektion indeholder både apparater til montering og tilslutning af strøm, men også apparater til test af forskellige komponenter, som indgår i strømstyring. 

Hvilke apparater finder du under strømstyring? 

Strømstyring indebærer en masse forskellige apparater, som du kan bruge til at teste, styre og kontrollere det elektriske, så det fungerer som det skal. Herunder får du en liste over nogle af de apparater, som du kan finde på siden her:

  • Fatninger
  • Multimeter
  • Forgreningsdåser
  • Spændingstester
  • Sikringer
  • Transformere

Alle disse apparater har forskellige funktioner, som du kan få brug for, når du skal arbejde med el-installationer i hjemmet. Hvert enkelt produkt er uddybet, når du klikker dig ind på det her på siden. 

Hvad skal du bruge et multimeter til? 

Hvis du kigger på siden ovenover, kan du se flere forskellige varianter af et multimeter. Et multimeter skal blive brugt, når du skal måle strømmen, spændingen eller modstanden. Alt i alt kan du sige, at et multimeter måler, om det elektriske fungerer, som det skal. Derfor er det et utroligt nyttigt stykke værktøj, når du selv skal arbejde med elektronik i hjemmet. 

Det smarte ved et multimeter er, at det kan måle de tre faktorer på én gang, så du kan nøjes med at erhverve dig det ene stykke værktøj og ikke flere forskellige. 

Et multimeter har nogle forskellige indstillinger, som du kan ændre, alt efter hvad du skal måle. Der kan være ret mange faktorer ved et multimeter, og derfor er det en god idé, at du sætter dig ind i dit multimeter og lærer det at kende, så du kan udnytte alle værktøjets funktioner.  

Hos BAUHAUS finder du både analog og digitale multimeter, så du kan vælge det, der falder i din smag. 

Sådan samler og adskiller du en fatning 

En fatning består af selve fatningen og en pinolaflastning, som er det lille redskab, der holder din lampe. Fatningen kan nemt og hurtigt blive skruet fra hinanden, og derefter skal pinolaflastningen blive skruet i toppen af fatningen. I fatningen finder du en skrue, som skruer pinolaflastningen helt fast.

Dernæst kan du føre din ledning ind gennem pinolaflastningen og op igennem toppen af fatningen, og så placerer du den strømførende del af fatningen på ledningen. Når toppen af fatningen er sat på ledningen, er det vigtigt, at du endnu engang skruer pinolaflastningen fast, så lampen kan tåle at hænge. Til sidst kan du skrue bunden af fatningen på, og så kan din pære blive skruet i den samlede fatning. 

Når fatningen skal blive skilt ad, skal du faktisk bare gøre det modsat. Du skal dog være opmærksom på, at der sidder en modhage i fatningen, som skal vippes ud, imens du skruer. Dette kan godt kræve lidt tålmodighed, men når det er løst, kan du nemt skille din fatning ad uden problemer.  

Husk sikkerheden før du gør-det-selv 

Gør-det-selv-arbejde med el er ikke noget, der altid kan blive anbefalet.Det kan i flere tilfælde være farligt. Du skal derfor være sikker på, om du gerne må foretage el-arbejdet selv, eller om du skal have fat i en elektriker til at gøre jobbet, før du går i gang med noget.

Du må aldrig ændre på de faste el-installationer, når du skal lave el-arbejde, men hvis du blot skal arbejde med de nuværende el-installationer, må du faktisk lave det meste selv. En tommelfingerregel er dog, at el-arbejdet ikke må være over 250 volt, og du skal altid have mulighed for at slukke for strømmen, inden du går i gang. 

Her er en liste over nogle af de el-opgaver, som du blandt andet kan lave selv i hjemmet, hvis du har mod på det:

  • Udskifte fatninger i lamper
  • Udskifte ledninger til el-apparater
  • Montering af forlængerledninger på samlestik
  • Udskifte lampeudtag med et nyt

Det er vigtigt, at du husker, at det ikke er nok blot at slukke på kontakten, når du skal i gang med el-arbejde. Du skal enten trække stikket ud af kontakten. Hvis det er umuligt, skal du slukke for strømmen, som hører til det område i el-tavlen, hvor dit arbejde skal foregå. Er du i tvivl, er det altid bedre at involvere sig med en, der har fagligt styr på det.  

Flere apparater og tilbehør til el-installationer

Hvis du mangler andet til dit el-arbejde, kan du finde det hele her hos BAUHAUS. Tag for eksempel et kig på ledninger og kabler, så du kan fordele strømmen, som den skal. En af de elinstallationer, som oftest bliver udført i hjemmet, og som de fleste kan lære, er installation af lamper. Hos BAUHAUS finder du alt, hvad du skal bruge til lampeinstallationer, så du hurtigt kan komme i gang med at hænge dine lamper op. 

Køb alt du skal bruge til strømstyring hos BAUHAUS!

Når du har fundet alt, hvad du skal bruge til strømstyring, skal du ikke tøve med at bestille det hjem fra siden her. Når du bestiller varer hos BAUHAUS, kan du vælge at få varerne leveret til din adresse, og så har du dem i løbet af nogle dage. Derudover kan du vælge at gøre brug af vores Click & Collect service, hvor du bestiller varerne via hjemmesiden, men vælger at afhente dem hos dit lokale BAUHAUS byggevarehus. 

Hvis du benytter dig af Click & Collect og bestiller først på dagen, har du muligheden for at hente dine varer allerede samme dag, hvis de er på lager. Har du har spørgsmål eller brug for mere vejledning, kan du altid besøge dit lokale BAUHAUS og få svar.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.