Forny dit badeværelse: Indretningstendenser


Der er ikke noget som et karakterfuldt badeværelse, der kan få folk til at sige 'Hold da op' - hvad end det er positivt eller negativt ment. Men chokket fra 1970'ernes kulørte badeværelser er faktisk ved at have fortaget sig, og danskerne er atter klar på fis og farvede fliser i vådrummet. Den skandinaviske minimalisme er nemlig trængt i defensiven, og der er nu mere frit spil for form, farver og individualisme - og det er sjovere at indrette nu, end det har været længe.

Vi tager et kig på nogle af de trends og tendenser, der ser ud til at ville præge indretningen og hvordan du kan bringe dem i spil på dit badeværelse.

De gode, gamle dage


Nostalgi går nok aldrig for alvor af mode, og der er noget trygt og hyggeligt ved en retroindretning. Personligt udtryk er omdrejningspunktet i mange af de store trends, og andres aflagte sager er ironisk nok en af de store genveje hertil. Loppefund er nemlig en enestående mulighed for at anskaffe ting, møbler og brugskunst, der har overlevet tidens tand og nu tilbyder patina, nostalgi og autenticitet til din indretning. Endda uden du nødvendigvis skal ruineres ved en antikvitetshandler.

 

Bæredygtighed, upcycling og Wabi Sabi


Denne trend minder lidt om den foregående med loppefundene, men her handler det i højere grad om at give gamle ting nye funktioner. Og det behøver ikke fremstå som nyt - faktisk tværtimod. Wabi Sabi, hedder filosofien, der har fået sit eget hashtag. Det perfekte uperfekte. Sjusk, du har gjort dig umage med. Maling, der skaller på den rigtige måde, og skæv eller klinket keramik er den slags indslag, der er med til at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære.

Markante Farver


Tendensen med markante farver, som for alvor fik fart med de mange grønne vægge, der vandt indpas i hjemmene, er ikke ovre endnu. Et helt rum i okkergul kan være en overvældende, men en enkelt væg i en varm, dyb farve kan gøre underværker for udtrykket.

Farverne for tiden hedder Black Flame, Millennial Pink, Palace Blue og Ultra Violet, og det er intense sager. Til de mere konservative kan varianter af terrakotta-farver også stadig bringe noget af den nutidige stemning ind i dit badeværelse.

Relaterede produkter

Regnskoven


Planter på badeværelset kan skabe en rar atmosfære, og planternes gavnlige effekt på menneskers trivsel bliver understreget igen og igen. Badeværelset, der ofte er mørkt, varmt og fugtigt, er dog ikke altid blomster og planters kop te. Men der findes planter, der kan tåle tæskene, og vi husker vel alle at være stødt på en aloe vera-plante på et badeværelse. Du skal bare finde de rigtige planter, hvis du vil have et grønt og frodigt badeværelse.

Væddeløbere, fredsliljer, kaktusser og sukkulenter er nogle af de planter, der kan overleve - eller ligefrem trives - på et badeværelse. Nogle orkidéer kan endda også klare strabadserne. Fælles for planterne på badeværelset er, at de sandsynligvis lever et hårdt liv. Hold gerne øje med dem, så de ikke tørrer ud. Hænger de for meget med næbbet, skal de måske have en uges ferie i et andet og lysere rum.

Sådan får du de forskellige stilarter ind på badeværelset


Inden du starter, skal du tænke dig godt om. Overvej, hvor meget du vil gøre ved dit badeværelse, inden du går i gang. Hvor sikker er du på, at dit vaskemøbel lavet i et ombygget palisanderskuffedarium og dine armaturer i patineret messing også er alle tiders om fem år?

Det er måske et hit på Instagram i dag, men det kan være dyrt og omstændeligt at ændre på badeværelset, når vi nu råber på krom og børstet stål igen om et par år.

Det skal naturligvis aldrig afholde dig for at gøre noget, for med den indstilling sker der jo aldrig noget. Du skal bare lige overveje, hvor omstændeligt og potentielt dyrt, det er at arbejde med badeværelser, hvor vådrum og rørføring gør alting mere bøvlet.

De gode, gamle dage


Loppefund er i sagens natur svært at rådgive om, men husk endelig, at et badeværelse er et vådrum, så vær opmærksom på lopper, der kan ruste og rådne i dampen. Du kan også skrue tiden tilbage med godt gør-det-selv-arbejde. Fliser på væggene kan være virkelig stemningsskabende, og især metrofliser har været populære i de senere år.

Om du hælder mest til rektangulære fliser eller andre geometriske former, såsom hexagoner, er mindre vigtigt. Retro-fliserne er for det meste ensfarvede, glaserede og har facetkanter, som giver en 3D-fornemmelse.

En anden måde at bringe fortidens hygge ind i badeværelset er med dine armaturer. Et nostalgisk armatur kan gøre underværker, og et valg i messing eller kobber vil stå godt til hvide metrofliser. Alternativt er stål og krom måske et mere langtidsholdbart valg.

Bæredygtighed, upcycling og Wabi Sabi


Internettet bugner af billeder, hvor folk har skabt deres eget, smukke vaskemøbel ud af alt fra en gammel, antik kommode til en teak-skænk. Det kræver dog en vis sans for håndværk, for selvom det gerne må se uperfekt ud, er der alligevel en del snedkerarbejde, der skal laves ordentligt. Der skal nemlig som minimum gøres plads til vask og rør, og du skal have behandlet træet, så det kan tåle en tilværelse i vand og damp.

Mens dit møbel helst skal være gammelt, må din vask gerne være ny. Der findes masser af smukke vaske, der kan kan sænkes ned i møblet i varierende grad. Lad smag, behag og møbel bestemme formen på din vask. En ny håndvask kan koste fra et par hundrede kroner til flere tusinde.

Markante Farver


Hvis du vil male én eller flere vægge på badeværelset, skal du overveje rummets størrelse inden. Et lille og mørkt badeværelse kan måske komme til at virke trangt og klaustrofobisk, hvis det får en for dunkel farve. Det er naturligvis igen smag og behag, der skal diktere dit valg. Husk, at du skal bruge vådrumsmaling. Du kan få vådrumsmaling blandet i samme farver og toner, som du kan med almindelig maling.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto