Indlæser

Havebrusere

Du kender nok allerede udendørs brusere fra stranden, hvor du har mulighed for at skylle sand og salt af dig. Det er desuden også blevet mere populært at flytte nogle af husets møbler og funktioner udendørs under åben himmel - det gælder bland..
Vi kan ikke finde produkter der matcher din søgning

Udendørs bruser 

Du kender nok allerede udendørs brusere fra stranden, hvor du har mulighed for at skylle sand og salt af dig. Det er desuden også blevet mere populært at flytte nogle af husets møbler og funktioner udendørs under åben himmel - det gælder blandt andet udekøkkener, spabade og udendørs brusere.

Der kan være mange grunde til, at du vil anskaffe dig en udendørs bruser, og du skal først og fremmest overveje, om det skal være en midlertidig bruser eller en permanent løsning. Se også vores samlede udvalg inden for leg og fritid.

Hvad skal du overveje, inden du vælger en udendørs bruser?

Inden du anskaffer dig en udendørs bruser, så bør du overveje dit behov for en udendørs bruser samt dens placering.

 • Behov: Mange køber en udendørs bruser, fordi de bor tæt ved strand og hav. Det kan eksempelvis være til et sommerhus. Dermed undgår du, at sand og snavs kommer indendørs. Bruseren kan også bruges til at blive kølet ned på en varm sommerdag. Det kan ligeledes være en god idé at anskaffe en udendørs bruser, hvis du har et udendørs spabad eller en swimmingpool. Dette hjælper nemlig med hygiejnen i spabadet eller swimmingpoolen, hvis du bruser dig, før du hopper i vandet.
 • Placering: Det er også værd at tænke over, hvor bruseren skal placeres inden for matriklen. Skal den placeres i forbindelse med et spabad eller en swimmingpool? Eller skal den stå ved gavlen af huset, så du kan stå under bruseren i fred og ro? Dertil kan du også vælge at placere din udendørs bruser i forbindelse med husets badeværelse. Hvis du skal have en mere permanent udendørs bruser, er det en god idé at placere den i nærheden af eksisterende vandrør.

Typer af udendørs brusere

Den mest enkle typer bruser består bare af et rør og et brusehoved, hvor en haveslange sættes på en studs i bunden af bruserøret. Denne slags brusere har som regel et spyd monteret i bunden af bruserøret, som du kan stikke i jorden. Bruseren kan også være udført med en plade i bunden, som kan skrues fast på en terrasse.

Du kan også finde udendørs brusere, der er monteret i fast haven, og som ikke kan flyttes. De er ofte tilsluttet både varmt og koldt vand. De fleste typer er lavet af rustfrit stål eller kobber. Visse modeller monteres med skruer til en bundplade, som fungerer som et underlag, du kan stå på, mens du bader. Nogle modeller er forsynet med en fodbruser, hvor du kan nøjes med kun at skylle fødderne.

Hvis du foretrækker en indendørs løsning, så kan du se vores udvalg af brusesæt her.

Installation af en udendørs bruser

Når du skal etablere en udendørs bruser, skal du tænke på følgende:

 • Vandinstallation
 • Montering
 • Afløb

De meget simple udendørs brusere, hvor du kobler bruserøret på vandslangen og placerer bruseren et sted i haven, er en midlertidig installation, som du gerne selv må sætte op.

Hvis du derimod vil have en permanent bruser i haven, skal du have fat i en autoriseret VVS-installatør til at udføre arbejdet, da det er en ny installation, som skal opføres efter de gældende regler. Bruseren skal tilmed være VA-godkendt.

For at undgå frostsprængninger skal du kunne tappe vandet af den ved hjælp af en ventil. Der skal også trækkes vand til bruseren, og vandet skal på samme måde kunne ledes væk. Hvis udendørsbruseren anvendes som en almindelig bruser, og du eksempelvis bruger sæbe, så skal dette vand afledes til kloakken, da det betragtes som spildevand.

Hvis du ønsker at etablere en permanent udendørs bruser, og uanset om der afledes spildevand eller ej, så er det fornuftigt at henvende dig til kommunen for at sikre, at der ikke er nogle særlige regler eller servitutter vedrørende din matrikel.

Køb din udendørs bruser online hos BAUHAUS
Når du har fundet en udendørs bruser, der passer til dine behov, så kan du nemt og hurtigt bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig komme i gang med brusebade udenfor. Vi leverer til din egen adresse eller til et af vores BAUHAUS byggevarehuse i nærheden af dig via vores Click & Collect service.

Hvis du vil se nærmere på vores udvalg af udendørs brusere, så kan du komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her kan vores dygtige medarbejdere svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få den helt rette bruser med hjem.

 

FAQ:

 1. Kan jeg selv tilslutte vand og afløb?
  De meget simple udendørs brusere, hvor du kobler bruserøret på vandslangen og placerer bruseren et sted i haven, er en midlertidig installation, som du gerne selv må sætte op. Hvis du derimod vil have en permanent bruser i haven, skal du have fat i en autoriseret VVS-installatør til at udføre arbejdet, da det er en ny installation, som skal opføres efter de gældende regler.
 2. Er brusesystemet frostfrit?
  Du skal altid huske at lukke ned for vandet og tømme rør og slanger, når du nærmer dig vintermånederne. For at undgå frostsprængninger skal du kunne tappe vandet af den ved hjælp af en ventil. Der skal også trækkes vand til bruseren, og vandet skal på samme måde kunne ledes væk.
 3. Bliver vandet solopvarmet?
  Dette afhænger af den specifikke model, du vælger. Men hvis du godt kan lide varme brusebade, så anbefaler vi, at du vælger en udendørs bruser med solvarme og en integreret varmebeholder. På den måde kan du nemlig altid tage dig et varmt bad udendørs.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.