Kejserbusk: Dufter og blomstrer om vinteren


Kejserbusken er blandt de mest hårdføre buske, du kan vælge til din have her i Danmark. En kejserbusk - Viburnum bodnantense - bliver op til tre meter høj, og så er den ret speciel sammenlignet med de fleste buske og blomster. Den blomstrer nemlig om vinteren.

Fra november og stort set hele vinteren igennem er der lyserøde blomster på kejserbusken. Hvis det er rigtig koldt og frostvejr, så stopper kejserbusken sin blomstring midlertidigt. Når det bliver varmere, så starter den igen. Den tager altså ikke skade af det kolde vejr, og netop derfor er den meget velegnet til at stå i danske haver.

Udover at kejserbusken giver din have farve om vinteren, så dufter blomsterne fra en kejserbusk også meget kraftigt. Heldigvis er det på en god måde, så de velduftende blomster fra kejserbusken giver en føling af sommer, selvom det er vinter.

Relaterede produkter

Lær den kinesiske kejserbusk at kende


Kejserbusken kommer oprindeligt fra Kina. Her vokser den på tørre bjergskråninger i provinsen Gansu. Netop det, at kejserbusken kommer fra så golde, kolde og tørre forhold, siger meget om, hvad den bør kunne klare. Det kan godt være, at det virker vildt, at den trives i vintervejret og blomstrer fra november. Men det er jo faktisk milde forhold, vi har i Danmark, hvis du sammenligner med en gennemblæst bjergside i Kina.

Netop fordi at kejserbusk vokser på skråninger og steder, hvor det kan være hårdt at være busk, så skal den også være stærk. Og det gælder både selve busken, men også rodnettet. Grenene er stive i det, og rodnettet består af hoved- og siderødder, den når meget dybt og sidder godt fast. Det gør de, uanset om du planter din kejserbusk i Danmark eller Kina.

Dog er der forskel på, om der kommer bær på din kejserbusk, hvis du planter den i Danmark eller eksempelvis Kina. Der kommer sjældent bær på en dansk kejserbusk. Dog kommer der masser af lyserøde blomster.

Grenene er brune og nogle gange beige. Jo ældre grenene er, jo mere sprækkede og grålige bliver de. Bladene er stærke og kraftige. På den ene side er de mørkegrønne og på undersiden er de lysere.
Hvis du vil beskære din kejserbusk, skal du gøre det, når kejserbusken er færdig med at blomstre. Når du beskærer din kejserbusk, bliver der ofte dannet vanris, som du er nødt til at fjerne. Alternativt kan du lade din kejserbusk gro i et drivhus eller i en vase indenfor.

Kejserbusken er nemlig god til mange forskellige formål, og den skal nok tilpasse sig sine omgivelser. Om ikke andet skal du ikke være bange for, at den ikke kan stå imod det danske vejr. Det kan den sagtens.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto