Indlæser

Klima og miljø

Med de globale klimaforandringer er det naturligt, at BAUHAUS som virksomhed også bidrager til at nedbringe miljø- og klimapåvirkningen. Derfor arbejder vi løbende med forskellige miljømæssige forbedringer - blandt andet har vi haft et stort fokus på at minimere el-forbruget i vores byggevarehuse og har konverteret belysningen til LED i samtlige byggevarhuse. Dette har givet en energireduktion pr. lyskilde på ca. 50%.

Siden 2017 har vi ved opførelsen af nye byggevarehuse monteret solcelleanlæg på tagene, hvilket forsyner byggevarehusene med en del af deres elforsyning. I langt de fleste af vores byggevarehuse er det muligt at aflevere brugte batterier og lyskilder i Kundeservice. Og så har vi lanceret et mere miljøvenligt alternativ til plastikposerne ved kassen, nemlig et indkøbsnet lavet af 80% genbrugsplast. Nettet er i en kraftig kvalitet og større end de normale plastikposer, så de både kan anvendes længere og er mere velegnede til større indkøb.

Den grønne rejse er begyndt, og vi arbejder fortsat løbende med nye tiltag både internt og målrettet vores kunder. Derfor har vi også valgt at tilføje endnu flere energibesparende og miljørigtige produkter til vores sortiment. Produkterne spænder lige fra giftfri ukrudtsmidler, FSC-godkendte havemøbler og regnvandstønder til maling og varmegenvindingsanlæg.

Pro Planet

    

Med Pro Planet har vi introduceret vores eget symbol som en guide til dig, der gerne vil træffe grønnere valg i din hverdag, hvad enten du ønsker at spare på energien, vandet eller kemikalierne og i det hele taget ønsker at passe på miljøet. For at gøre det nemmere for dig, har vi inddelt Pro Planet i en række underkategorier:

 

Henvender sig til dig, der ønsker at spare på energiforbruget i din hverdag. Produkterne spænder lige fra miljøvenlig isolering og varmegenvindingsanlæg til lamper med lyssensor og LED-pærer.

 

Henvender sig til dig, der ønsker at spare på vandforbruget i din hverdag. Produkterne spænder lige fra armaturer med sensor og vandbesparende toiletter til regnvandstønder og vandalarmer.

 

Henvender sig til dig, der ønsker at spare på kemikalierne i din hverdag. Produkterne spænder lige fra giftfri ukrudtsmidler til maling og brændeovne, der lever op til strenge miljøkrav.

 

Henvender sig til dig, der ønsker at passe mere på miljøet i din hverdag. Produkterne spænder lige fra giftfri ukrudtsmidler, FSC-godkendte havemøbler og regnvandstønder til maling, gulve og brændeovne.

 

Henvender sig til dig, der ønsker at passe på vores skove. Produkterne spænder lige fra FSC-godkendte havemøbler, hegn og stolper til vores sortiment af PEFC-godkendt træ, lægter og gulve.

 

Du finder naturligvis også officielle miljømærker blandt vores store produktsortiment. Vælger du produkter med disse miljømærker, er du garanteret, at produkterne lever op til strenge miljøkrav.

    Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug. Derudover er Svanemærket din garanti for, at der er sat krav til stoffer, som er problematiske for sundheden. Du finder Svanemærkede produkter blandt vores store sortiment af blandt andet maling, brændeovne og gulve.

    EU-Blomsten

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Lige som med Svanemærket, er det målet med EU-Blomsten at skåne natur og miljø, spare på jordens ressourcer og vise omtanke for fremtidens klima. Faktisk er EU-Blomsten din sikkerhed for, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori. Du finder blandt andet produkter mærket med EU-Blomsten blandt vores store sortiment af maling.

    PEFC

PEFC miljømærket er garant for, at det træ, du køber er produceret under bæredygtige forhold. Du finder PEFC-godkendte produkter blandt vores store sortiment af træ, lægter og gulve.

FSC    FSC

FSC-mærket er din garanti for god samvittighed, når du køber træ. FSC-mærket træ stammer fra bæredygtige skovbrug, hvor træerne ikke fældes hurtigere, end skoven kan nå at producere dem. På denne måde beskyttes dyr og planter i en FSC-skov, og på samme måde er de mennesker, der arbejder med træfældningen sikret ordentlig løn, uddannelse og sikkerhed.

BAUHAUS har indledt et samarbejde med FSC for at sætte fokus på bæredygtigt træ, idet FSC-mærket er den eneste globale certificeringsordning, der garanterer, at hårdttræ stammer fra bæredygtige skovbrug. Størstedelen af det hårdttræ, du finder i BAUHAUS, er i dag FSC-certificeret. Det vil sige bl.a. hylder, bordplader, opbevaringskasser, konstruktionstræ, havemøbler etc. Derudover finder du også FSC-godkendte produkter blandt vores sortiment af hegn, stolper og lignende.

Sådan finder du de miljømærkede produkter

Du møder løbende både Pro Planet logoet og de forskellig miljømærker på produkter i vores aktuelle aviser, som du både kan tage i byggevarhuset, få tilsendt hjem til din adresse eller modtage elektronisk som en del af vores nyhedsbrev. På den måde kan du nemt træffe grønnere valg, når du handler hos os.

Tilmeld nyhedsmailen her

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr.