Indlæser

Gas & petroleum

(21)
Gas og petroleum bruges ofte i forbindelse med opvarmning, så hvis du fryser i udestuen eller forteltet til campingvognen, er du kommet til det helt rette sted. Her på siden finder du et stort udvalg af gas og petroleum samt ovne dertil. En ga..

Viser 21 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect

Viser 21 produkter

Gas & petroleum

Billigt brændsel med alsidig anvendelse

Gas og petroleum bruges ofte i forbindelse med opvarmning, så hvis du fryser i udestuen eller forteltet til campingvognen, er du kommet til det helt rette sted. Her på siden finder du et stort udvalg af gas og petroleum samt ovne dertil.

En gas- eller petroleumsovn er en billig og nem måde, hvorpå du kan få varmen igen. Gas og petroleum har mange anvendelsesmuligheder udover til opvarmning, som f.eks. grill eller el og belysning. Find det, du skal bruge, her hos BAUHAUS.

Hvad benyttes petroleum til?

Petroleum er en brændbar væske, som ofte bruges til brændsel, rengøring eller motorbrændstof. Du kan bl.a. bruge petroleum til at antænde olie- og petroleumslamper, og det er derudover et velfungerende rengøringsmiddel. Petroleum er nemlig et opløsningsmiddel, som derfor er rigtig godt til at rense malerpensler eller fjerne rust og gammel olie fra din cykel.

Leder du efter supplerende og transportabel varme, er petroleumsovne  et godt og billigt valg. Her hælder du nemlig blot petroleum i tanken, og så sørger ovnen for at opvarme det rum, den placeres i – det fungerer rigtig godt i rum, der ikke skal opvarmes til hverdag. Petroleum har desuden en lang brændetid, hvorfor det sammen med en petroleumsovn kan være et billigere alternativ til f.eks. radiatorer og el-radiatorer.

Foretrækker du opvarmning med elvarme, men er blevet betaget af de mange fordele ved petroleum, kan du trygt bytte petroleumsovnen ud med en olieradiator, da den også har flere af de samme eftertragtede kvaliteter.

Hvad skal du vide om gasflasker?

Ligesom petroleum kan gasflasker benyttes til mange forskellige formål. De kan bl.a. anvendes til din gasgrill, visse terrassevarmere, optænding eller gasdrevne havemaskiner. Du finder gasflasker i forskellige størrelser i vores sortiment, da der kan være brug for forskellige mængder, alt efter hvad gassen skal bruges til.

Hvis du f.eks. har en gasgrill eller gasovn, afgør deres størrelse typisk, om du skal have en stor eller lille gasflaske. Dog kan du også vælge at placere gasflasken ved siden af – det kan nemlig være en fordel med en større gasflaske, hvis du bruger grillen meget ofte, da du så slipper for at bytte den alt for tit.

Hos BAUHAUS tilbyder vi ombytning af de fleste gasflasker. Det betyder, at du, når du har tømt din gasflaske, kan medbringe den hos dit lokale BAUHAUS byggemarked og få en ny, fyldt flaske med hjem. Det er en fordel for os og samtidig en billigere løsning for dig frem for at købe en helt ny gasflaske hver gang.

Montering af gasflasker

Når du skal montere din gasflaske, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan strømningen af gas forløber. Det må nemlig ikke være ujævnt, og derfor skal du anvende en gasregulator til formålet. Regulatoren sørger for at sende den rette mængde gas igennem til eksempelvis din grill.

Når du monterer gasflasken, skal der altså bruges en gasregulator med tilhørende slange. Monteringen foregår på følgende måde:

 • Pak gasflasken ud af indpakningen
 • Anbring regulatoren på ventilen på flasken – vær opmærksom på, om drejeknappen er lukket
 • Regulatoren skal fastgøres til ventilen – det gøres ved at løfte op i siderne på regulatoren
 • Tjek, om regulatoren sidder ordentligt fast – det gøres ved at løfte op i selve regulatoren

Nu er din gasflaske monteret og klar til brug. Husk at lukke for ventilen på gasflasken, hver gang du er færdig med at bruge den!

Leder du efter en dybdegående forklaring af, hvilke gasflasker, der er mest velegnede til hvilke opgaver? Eller vil du vide, hvordan du tjekker tæthedstilstanden på regulatoren og slangen – og hvorfor dette er uhyre vigtigt? I så fald kan du få styr på alt dette og meget mere med vores praktiske guide, som du finder her.

Skab varme med en gas- eller petroleumsovn

Døjer du tit med kulde i din kolonihave, eller kunne du godt tænke dig en opvarmet udestue, så du kan anvende den godt ind i vintersæsonen? Så er en gas- eller petroleumsovn en ganske god mulighed. En gas- eller petroleumsovn er nemlig en rigtig nem og billig metode til at opvarme et rum på forholdsvis kort tid.

Din gas- eller petroleumsovn kan nemt rykkes rundt fra rum til rum, og den fungerer allerbedst i rum uden indlagt varme, der ikke skal opvarmes til daglig – men kun efter behov.

Vælger du at opvarme ved hjælp af en gas- eller petroleumsovn, skal du huske at få en ordentlig rådgivning og læse manualen grundigt. Der kan nemlig være visse risici forbundet med brugen af begge typer ovne, og det er derfor vigtigt at være forsigtig. Vær altid velinformeret, så du ved, hvordan du bedst forebygger og håndterer potentielt alvorlige situationer, der kan opstå ved brug af gas og petroleum som varmekilde.

Skal jeg vælge gas- eller petroleumsovn?

Gas- og petroleumsovne er begge praktiske og effektive kilder til supplerende varme, men hvilken af dem er bedst til din situation?

Der er fordele og ulemper ved begge varianter, og dit endelige valg kommer selvfølgelig an på, hvad der bedst imødekommer dine behov. I virkeligheden er det oftest en smagssag, da begge varianter minder meget om hinanden – men nogle foretrækker det ene frem for det andet af forskellige grunde.

Vi har derfor lavet en overskuelig oversigt over flere af fordelene ved gas- og petroleumsovne, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken løsning der er den rigtige for dig:

Fordele ved gasovne:

 • Billig at anskaffe
 • Billigere i brug med et lavere brændstofforbrug sammenlignet med petroleumsovne
 • Afgiver minimale lugtgener
 • Kan opvarme arealer på op til 100 m2 alt efter isoleringsforhold og model
 • Kan bruges med et stort udvalg af forskellige størrelser gasflasker, der er lettilgængelige og fast inventar hos mange byggemarkeder og dagligvarebutikker

Fordele ved petroleumsovne:

 • Fylder minimalt, da brændstoffet påfyldes direkte i petroleumsovnen, modsat gasflasker, som er særskilt fra gasovnen og kræver ekstra opbevaringsplads
 • Lang brændetid på petroleum, hvorfor du bruger mindre tid på løbende påfyldning af brændsel
 • Kan opvarme arealer på 15-200 m2 alt efter isoleringsforhold og model
 • Har generelt flere indstillingsmuligheder, f.eks. timer og automatisk slukkefunktion, hvilket gør den mere brugervenlig

Hvis du anvender gasovn, kan det være en fordel, at gasflaskerne fås i store størrelser, frem for dunke med petroleum, som oftest er ret små. Større beholdere er dog ikke altid bedre, da både størrelsen på gasovnen og gasflasken er væsentlige faktorer, du bør have med i dine overvejelser, så de matcher dine behov – skal du f.eks. på campingtur, er der måske ikke plads til at medbringe en stor gasflaske eller gasovn.

Bliver du ofte generet af lugt, skal du være bevidst om, at petroleumsovne kan medføre lugtgener, hvorimod der næsten aldrig forekommer nogen lugt, når du bruger gasovn.

Uanset præference er gas- og petroleumsovne bedst placerede i velventilerede rum, hvor du kan skabe let gennemtræk, så luften ikke bliver tung at opholde sig i. Afbrænding af gas såvel som petroleum skaber partikelforurening og udskiller en vis mængde usunde reststoffer, der kan blive hængende i luften, som ikke er sunde at indånde for længe ad gangen.

Husk derfor at lufte ud jævnligt, gerne en gang i timen, når du anvender gas- og petroleumsovne til opvarmning i længere tid ad gangen, så du er sikker på, at reststofferne ikke bliver hængende i luften.

Køb gas og petroleum hos BAUHAUS i dag!

Når du har fundet den rette gas- eller petroleumsovn – eller måske blot den størrelse gasflaske, du skal bruge til grillen – kan du bestille dine ønskede varer hos BAUHAUS i dag. Så modtager du dem i løbet af få dage.

Hvis du ønsker at besøge din lokale BAUHAUS i stedet, er du også meget velkommen til det. Her kan du få hjælp og vejledning af en af vores dygtige medarbejdere, som kan fortælle mere om gas- og petroleumsovne, gasflasker og meget andet.

Vi tilbyder også Click & Collect, hvor du bestiller dine varer til afhentning i dit lokale BAUHAUS byggevarehus – det giver dig muligheden for at afhente dine varer, når det passer dig allerbedst.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.