Sådan afkalker du dit brusehoved


Det er efterhånden de færreste, som ikke har oplevet et ”sløvt” vandtryk fra et brusehoved eller sågar enkelte dryp; hvad end det er hjemme hos en selv eller andre. Det sløve vandtryk er ofte et tegn på, at brusehovedet er kalket til og har brug for en omgang afkalkning. Det er heldigvis utroligt nemt at afkalke et brusehoved, og der er ingen grund til at gå ud og købe et nyt, før du har forsøgt at rense brusehovedet.

Gode råd til afkalkning af dit brusehoved


Den bedste metode til at afkalke dit brusehoved er ved brug af husholdningseddike. Pak brusehovedet ind i en klud vædet i husholdningseddike og lad det ligge i et døgn – som minimum tre-fire timer. Undgå at bruge eddikesyre, da der er tale om en svag syre, der er ætsende og kan irritere øjnene. Den eddike, de fleste bruger til rengøring, er den, vi kender som lagereddike. 

En anden metode er at skille brusehovedet ad og lægge alle dele direkte i en spand med halv husholdningseddike samt halv vand i et halvt til et helt døgn. Bemærk, at det ikke er alle brusehoveder, som kan skilles ad, men hvis de kan, er denne metode en god og effektiv måde at komme kalk i brusehovedet til livs på.

Når afkalkningen er overstået, vasker du blot brusehovedet med sæbevand og tørrer det af med en klud. Nøjagtigt samme proces bør du også gennemføre med bruseslangen, da den også kan være fyldt med kalk.

Det er ikke alle brusehoveder der kan holde til husholdningseddike, så tjek producentens anbefalinger til afkalkning af netop deres brusehoveder. 

akalk brusehoved, afkalkningakalk brusehoved, afkalkning

Sådan forebygger du et afkalket brusehoved


Du kan dog også forebygge et kalket brusehoved og forhåbentligt mindske regelmæssige afkalkninger ved at tørre brusehoved og armatur af efter bad. På den måde forhindrer du nemlig, at vandet sætter sig fast, og du får en langt blødere og mere jævn stråle. Det er ikke til at komme kalk helt til livs i Danmark, medmindre du investerer i et blødgøringsanlæg, men du kan komme rigtigt langt ved at tørre brusehoved og armatur af, når du har været i bad.

Rigtigt mange brusehoveder er udstyret med gummidutter, hvor vandet kommer ud af, og du kan altså også ”nulre” kalken ud af hullerne i disse gummidutter, mens du er i bad, for derefter at tørre brusehovedet af.

 

Relaterede produkter

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto