Sådan skaber du et pænt hortensiabed


Du kan skabe et farverigt og frodigt bed med skønne hortensia, der med deres store blomster i alverdens nuancer skaber liv i haven. Hortensiabede er en favorit blandt rigtigt mange, når det kommer til valg af haveplanter, men der er faktisk mindst lige så mange, der vælger at gå udenom, eftersom hortensia stiller nogle krav til pleje og pasning. Hortensia stiller også nogle krav til pasning, men ikke desto mindre kan du med de rette forhold nemt skabe en blomstrende og farverig oase af hortensia.

Vi kommer med en række tips til, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere et hortensiabed, hvordan udplantning af hortensia foregår, og hvordan du sæson efter sæson får et sprudlende hortensiabed med den rette pasning.

Hvor er det hensigtsmæssigt at placere dit hortensiabed?


Der findes flere forskellige hortensia, og du finder derfor både hortensia, der trives i sol, samt hortensia, der trives bedst i skygge. Generelt er hortensia en plante, der egner sig rigtig godt til udplantning i haven. En god tommelfingerregel er dog at anlægge et hortensiabed, hvor de får lige dele sol og skygge. Vigtigst er det faktisk at sikre, at hortensiabedet er i læ for vinden, da du ellers risikerer, at voldsom vind eller blæst ødelægger de smukke blomster. Placerer du ligeledes et hortensiabed i fuld sol, risikerer du, at planten udtørrer, og at både blomster og blade tager skade.

Ligesom med rododendron er det også bedst at udplante hortensia i sensommeren eller efteråret, hvor jorden både er fugtig og lun. Du kan dog også plante dem ud om foråret, men så skal du sørge for at give dem rigeligt vand, da jorden kan være hård og tør efter vinterens frostvejr. Det er relativt nemt at udplante hortensia, og du skal blot sørge for at grave hullerne dybe nok og sikre et mellemrum mellem planterne, så de hverken står for tæt eller ikke opnår tæthed.

Relaterede produkter

Hvor tæt må hortensia plantes?


Der er selvfølgelig forskel på, hvor store hortensia bliver, men en tommelfingerregel lyder, at der skal plantes 1 til 2 planter per m2, hvis du gerne vil opnå tæthed. Inden du planter dine hortensia, bør du også sætte den i en spand med vand, så rødderne suger en masse vand til sig. Det giver de bedste udplantningsforhold.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto