Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Alt du skal vide om hulmursisolering

Hulmursisolering | Efterisoler dit hulmur i dit hus | BAUHAUS

Det koster penge på varmeregningen, hvis dit hus ikke er isoleret godt nok. Derfor vælger mange husejere at efterisolere deres hjem. Og her er hulmursisolering en effektiv måde at opnå det på. 

Hulmursisolering modvirker varmetab gennem dine mure. Det kan enten ske ved at fylde hulrummet i din mur op med ny isolering, ved at udskifte gammel eksisterende isolering eller ved at udbedre og fjerne kuldebroer, der er opstået på grund af manglende eller dårlig isolering. 

Indeklimaet i din bolig vil være meget glade for denne isolering, da kold luft er garant for at danne fugt og kondens i et varmere hjem. Dette modvirker også mere alvorlige trusler mod indeklimaet som skimmelsvamp, og det er godt for både dit hjem og beboerne. 

Læs med herunder, hvis du vil blive klogere på hulmursisolering og fordelene ved det.

hulmursisoleringhulmursisolering

Hulmursisolering bliver udført ved at skyde isolering ind i din hulmur

 

Kan jeg isolere mit hus med hulmursisolering?

Måske. Det kommer an på, om du har en hulmur i dit hus. Hvis ikke du har det, så kan du ikke. Her giver det mening, at du får en fagperson ud for at lave et hulmurstjek. Her får du både tjekket, om du kan få hulmursisolering, om der er gammel isolering, der skal skiftes ud. 

Men du skal aldrig selv kaste dig ud at isolere hulmuren. Det kan for det første ikke betale sig. Den besparelse du opnår ved at gøre det selv kontra det, som en fagmand skal have, er ikke risikoen værd. Du kan forvolde store skader på dit murværk, hvis du gør det selv. Og gør du selv, dækker din forsikring ikke. 

Hvis du ikke har en hulmur, er alternativet at foretage en såkaldt udvendig isolering af din mur.

Der er masser af fordele ved hulmursisolering

 

Hvad er fordelene ved at hulmursisolere dit hus?

Hulmursisolering er en investering. Og den investering tjener sig hjem igen ved de besparelser, du får på varmeregningen. Effektiv hulmursisolering hjælper nemlig din bolig med at holde på varmen, og derfor skal du bruge mindre varme til din bolig. Og den besparelse gør, at du kan tjene udgiften på hulmursisolering hjem på cirka 3-5 år. 

Det kommer dog an på, hvor grundigt du vælger at efterisolere dit hus, samt hvor tykke dine vægge er. Jo tykkere, jo mere varme holder de på. 

Men du kan ikke alene isolere fordelene og værdien af hulmursisolering til din varmeregning. Dit indeklima vil ligeledes takke dig for at investere i isolering af din bolig. Hvis der kommer kold luft ind gennem dit murværk, så laver det ravage i dit indeklima. Der opstår mere fugt i din bolig, der kan opstå skimmelsvamp, og det er ikke sundt for nogen. 

Det er netop, når den kolde luft rammer den varme, at der opstår kondens. Og kondens er roden til alt ondt, der kan opstå i en bolig, der ikke er godt nok isoleret. Fugt i kælderen, fugt i væggene og fugt alle mulige steder er dårligt nyt for din bolig. Derfor får du et bedre indeklima, hvis du holder fugt og kondens ude. 

Og så kommer vi til noget, der især er vigtigt. Dit hus bliver mere værd, hvis du hulmursisolerer. Det giver nemlig dit hus et bedre energimærke, og det er der penge i. Huse med gode energimærker koster mere end dem med lavere mærker. Faktisk vælger mange husejere at efterisolere deres huse i forsøget på at sælge dem til en højere pris. Så det er bestemt også en fordel, der er værd at tage med. 

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.