Fjern mos effektivt med en plænelufter

Har du masser af mos i din græsplæne? Og vil du rigtig gerne slippe af med det? I så fald kan du tage skrappe værktøjer i brug, så mosset bliver fjernet effektivt og grundigt. Når du skal fjerne mos fra din græsplæne, så har du nogle forskellige muligheder.

Du kan gå til værks med en almindelig rive og rive løs i mosset. Det er hårdt, men er det kun et lille område, du skal fjerne mos fra, kan det sagtens være løsningen. Især efter det er blevet forbudt at bruge jernvitriol til at fjerne mos.

Hvis det er et større areal, kan det være nødvendigt med udstyr, som er skabt til netop denne type opgave. Her kan du vælge at bruge en mosrive eller en såkaldt vertikalskærer. Men hvis du ikke kan vælge, kan du i stedet gå med en plænelufter, der kan det samme som både mosriven og vertikalskæreren. Bare bedre og på samme tid.

Hvad er en plænelufter?


En plænelufter bliver tit forbundet med begreber som mosrive, vertikalskærer eller sågar mosfjerner. Og det er faktisk ikke helt forkert. En plænelufter kan nemlig alt det, de andre redskaber kan. Den kan bare gøre det meget bedre og hurtigere. 

En plænelufter gør meget af det samme, som du selv kan gøre med en rive og masser af håndkraft. Det er bare meget nemmere at bruge en plænelufter, især hvis du en meget stor plæne med meget mos, der skal fjernes. 
Med en lang række af små knive river plænelufteren op i overfladen af græsplænen. Det løsner hele overfladen, så gammelt, vissent græs, ukrudt og - vigtigst af alt i denne sammenhæng - mos bliver fjernet. Derudover så giver denne omgang mere luft til græsplænens rødder. Og det er vigtigt, hvis græsset skal vinde kampen mod mosset. Heri ligger forklaringen også på, hvorfor det hedder en plænelufter. 

Du kan altid regulere, hvor dybt din plænelufter skal skære. Jo dybere mosset gror, og jo tættere det er, desto dybere bør din plænelufter skære. 

Du kan få en plænelufter enten med en benzindrevet motor eller med el. Du kan også få en form for mosrive, du spænder bag på din havetraktor. Det er ikke helt det samme som en plænelufter, men den kan klare opgaven delvist lige så godt. 

Relaterede produkter

Sådan vælger du den rette plænelufterEn plænelufter med elektrisk motor kan i og for sig gøre et lige så godt stykke arbejde som en benzindrevet plænelufter. Men hvis du har en rigtig stor græsplæne, eller hvis du er hårdt ramt af mos i plænen, så er det bedst, at du vælger en benzindrevet plænelufter.

En benzindrevet plænelufter har en større og stærkere motor, end dem du finder i den elektriske plænelufter. Det betyder, at du ikke sidder fast i en græsplæne, der er hårdt ramt af mos. Og det betyder også, at du ikke skal gå din plæne igennem mange gange for at fjerne mosset. 

Hvis din plæne er stor, er det heller ikke sikkert, at din elektriske plænelufter kan tage hele plænen i ét hug. Dermed skal vente på en opladning, før du kan komme videre med at fjerne mos. Det er ikke ideelt. 

Så svaret er altså, at det afhænger af størrelsen og omfanget af opgaven, som din plænelufter skal klare. Jo større og sværere en opgave, desto mere bør du hælde til at vælge en benzindrevet plænelufter. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto