Fugeskum – Ideelt til isolering og lukning af huller og sprækker


Fugeskum, PU-skum, isoleringsskum eller polyurethanfugeskum - kær fugeskum har mange navne - er enormt effektivt til at lukke huller og sprækker. Det bliver også brugt i forbindelse med montering af døre og vinduer, isolering (deraf navnet isoleringsskum) eller lyddæmpning.

Det er meget nemt at anvende, og det kommer i spraydåser på omkring 500 ml eller 750 ml. Du skal ikke bruge en fugepistol, som du kender det fra almindelig fugemasse. Du sprøjter det ud gennem et tyndt plastikrør, direkte fra dåsen. 

Fugeskum: Perfekt til sprækker, små huller og isolering


PU-skum er meget praktisk at anvende til at lappe små huller eller sprækker. Du skal være påpasselig med, hvor meget PU-skum du anvender, for skummet udvider sig hurtigt og meget, så snart det er ude af dåsen. Derfor er det nemt at bruge og meget effektivt til at lukke huller eller fylde ud, hvor der ikke er meget plads at arbejde på. I og med at skummet lukker huller og fylder rum ud, vil det isolere det pågældende område.

Skummet hærder, når det optager fugt. Typisk kan det hærde ved almindelig luftfugtighed, men skal det gå hurtigere, kan du sprøjte lidt vand på med en forstøver. Når skummet er tørt og hærdet, kan du skære det overskydende lag skum væk, hvorefter du kan slibe det ned, så det passer til der, hvor du har fuget. Det kan eksempelvis være, at du har brugt det til at udfylde hullet mellem en vindueskarm og en murstensvæg.

Du må aldrig bruge PU-skum som bærende element til døre og vinduer eller noget som helst andet. Det kan ikke bære noget, det kan kun isolere eller udfylde huller og sprækker. Se fugeskummet som et supplement til skruer og kiler, aldrig som et alternativ. Her er fugemørtel et bedre alternativ til fugeskum, men det afhænger meget af, hvad du arbejder med. Du er altid velkommen til at spørge os om hjælp, hvis du er i tvivl om, hvilken type fugemasse du skal vælge.  

Relaterede produkter

Vær opmærksom og påpasselig med fugeskum


Fugeskummets helt store fordel er også det, der gør, at du skal være opmærksom, når du bruger det. Det udvider sig meget, så snart det er ude af dåsen, og derfor er det en god idé, at du går varsomt til værks. Brug eksempelvis PU-skummet i flere etaper i stedet for at tro, at du kan vurdere hvor meget, du skal bruge, i første forsøg.

Sprøjt eventuelt noget fugeskum ud på et stykke papir og se, hvordan det udvikler sig. Det giver dig en bedre fornemmelse af, hvor meget du skal bruge den til specifikke løsning, du udfører.

Du skal også overveje placeringen af stedet, hvor PU-skummet skal bruges. Hvis PU-skummet udsættes for sollys over længere tid, bliver det til sidst nedbrudt til noget, der minder om sand og støv. Dette er endnu en af grundene til, at du ikke må bruge skummet som bærende element. Du skal altid overmale eller overdække hærdet PU-skum, så det ikke bliver nedbrudt af solen.

Vær også opmærksom på, at PU-skum suger vand til sig, som var det en svamp. Hvis du bruger PU-skum til at tætne ved vinduer eller døre, må du ikke bruge PU-skum på ydersiden, da du risikerer, at skummet suger fugt og vand, hvilket i sidste ende kan få det omkringliggende træ til at rådne eller udvikle skimmelsvamp. Dog er isoleringsskum et fremragende værktøj til at holde på varmen og dermed at isolere med.

PU-skum er også giftigt. Du skal tage dig nogle forholdsregler, når du arbejder med PU-skum. Der findes varianter af PU-skum, der er knap så giftigt, men som udgangspunkt skal du bruge handsker, beskyttelsesbriller og maske, når du arbejder med PU-skum. Isocyanat, der forekommer i bestemt typer PU-skum, er meget giftigt, og det kan end ikke en almindelig støvmaske beskytte imod. Fugeskum er desuden meget brandfarligt.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto