Melaminplade: Hvad er det?


En melaminplade er tit forbundet med laminatplader, da det to minder meget om hinanden. En melaminplade kan du bruge til mange ting lige fra køkkenbordplader, skriveborde, sofaborde, hylder, låger og andet, der skal bruge en glat og plan overflade.

Det er derfor, at melamin og laminat forbindes så ofte, fordi de kan bruges til stort set samme formål. Dog er der forskel på både pris og holdbarhed på de to, så det er ikke sådan, at melaminplader kan erstatte din laminatplade uden videre. 

Men hvad kan du bruge en melaminplade til? Det kan du få svaret på herunder. 

Relaterede produkter

Hvad kan du bruge melaminplader til?


Melaminplader er dyrere end laminatplader, selvom de ligner hinanden. Det skyldes ene og alene, at laminatplader er mere holdbare og fremstillet på en helt anden måde end plader af melamin. Laminatplader er lavet ved at papir og/eller pap er trykket sammen til en passende tykkelse, og så er der tilsat en særlig harpisk samt et voldsomt tryk under meget høj varm. 

En melaminplade derimod er lavet af et syntetisk materiale, og selvom pladerne har samme tykkelse, så er de langt fra lige så holdbare. Derfor bliver de tit brugt i billigere løsninger, da de ikke koster lige så meget som laminat. 

Du kan normalt se forskel på laminat og melamin ved at køre din finger henover pladen. Er den meget glat, vil det være en melaminplade, du står med. Er der en smule tekstur, så er det laminat. 

Men nu lyder det jo som om, du slet ikke kan bruge melaminplader til noget, fordi de går i stykker eller bare er for billige. Sådan er det dog slet ikke. I og med at man laver møbler ud af melamin, så siger det noget om, hvor holdbart det er. Bare fordi, at laminat er mere holdbart, betyder det ikke, at melamin ikke kan bruges.

Til låger, hylder, skuffer og skabe er melamin et rigtig fint alternativ, hvis budgettet ikke er til det store. Det vil aldrig være det bedste valg, men hvis løsningen ikke skal vælte hele det kontante korthus, kan I sagtens vælge melamin. 

En hylde eller anden melaminplade bliver også tit kaldt en hobbyplade, og hobbyplader er fine alternativer til andre dyrere plader. Faktisk kan en hobbyplade blive til en fin hylde, så længe du ikke stabler mursten eller andet meget tungt på din plade.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto