Padderokke: Slip af med genstridit ukrudt


Padderok, agerpadrrok eller Equisetum arvense - kær ukrudtsplante har mange navne. Padderokke er nok blandt de mest uønskede ukrudtsplanter, der kan vokse i danske haver. De er nemlig ekstremt invasive. De vokser hurtigt, de vokser godt, og så vokser de dybt.

Padderokke har eksisteret i mere end 400 millioner år, og på den tid har de altså lært at stå imod mangt og meget. De er nemlig ekstremt svære at få bugt med, da de vokser så dybt, at det næsten er umuligt. Padderokke har rødder, der vokser op til - eller ned til - mere end 50 centimeter. Derudover så er deres rødder meget skrøbelige.

Og når vi siger, at de er skrøbelige, så er det ikke en god ting. Fordi, får du ikke rødderne med op, så har du balladen igen lidt senere. En ny padderok vil bare skyde op, hvor den gamle stod. 

Heldigvis kan du komme agerpadderokke til livs med lidt alternative metoder. Læs mere herunder. 

Relaterede produkter

Sådan kommer du af med agerpadderokken


Padderokke stammer som nævnt tilbage fra dengang, dinosaurerne levede. Sammen med bregnen var agerpadderokke dominerende på landjorden. Faktisk stammer padderrok fra havet, og det har den faktisk ikke lagt helt bag sig. Padderokke elsker nemlig fugtig jord, og i denne præference ligger nøglen til at bekæmpe ukrudtet også. 

Dog skal du være klar med en stor mængde tålmodighed. For lige så modstandsdygtig og genstridig, som padderokke har været i 400 millioner år, er de også i dag. Det kan tage lang tid at komme af med dem, og de kan være lidt af en hovedpine for mange haveejere at slås med. 

Som bekæmpelse mod padderokke kan du starte med at grave dem op. Nogle gange er det nok. Det vil det dog aldrig være, hvis du graver dem op med en skovl. Du skal bruge en greb, da du på den måde får flere af rødderne med op. Med en spade skærer du bare rødderne over, og så vokser der padderokke op igen ikke så længe efter. Brug en greb til bekæmpelse, det får du mest succes med. 

Hvis der vokser padderokke op mellem fliserne, er det selvfølgelig sværere at få en greb ned til rødderne. Her kan du i stedet brænde dem af med en gasbrænder. Bare sørg for, at du er forsigtig, så der ikke går ild i mere end højst nødvendigt. Lad være med at bruge ukrudtsmidler til formålet. 

Som nævnt så stammer padderokke oprindeligt fra havet, og det er også i fugtig jord, at de stortrives. Hvis du formår at dræne jorden, hvor padderokkerne vokser, kan du faktisk komme dem til livs. Derudover kan du gøre jorden mindre sur. Hvis du både dræner jorden og tilfører kalk til jorden, vil du give de omkringvoksende planter bedre betingelser, men padderokke får værre. Det vil hjælpe dig med at komme din padderokke til livs.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto