Kom godt ind i grillsæsonen med en gasgrill


Der har været bedre stemning mellem de stridende parter i en borgerkrig, end der ofte er mellem tilhængere af henholdsvis kul- og gasgriller. Kulgrillen vil i nogle tilfælde kunne blive varmere og give lidt mere røgsmag, men gasgrillen er til gengæld nem at have med at gøre. Den bliver hurtigt varm - uden at sende røgskyer rundt i hele kvarteret, og tilsvarende kan du hurtigt slukke og pakke den væk igen. Det er uhyggeligt nemt i en travl hverdag, og derfor har gasgrillen også vundet indpas i haver og på altaner over alt i Danmark.

Hvilken gasgrill skal jeg vælge?


Du kan få gasgriller, hvor de flest pengepunge kan være med, og du kan få gasgriller, der koster det samme som et mindre lands bruttonationalprodukt. Næsten da. Det er i hvert fald værd at gøre dig nogle overvejelser, inden du anskaffer dig en ny gasgrill.

Hvor ofte vil du bruge grillen, hvor mange personer er I, hvor skal du grille, og hvad vil du grille?
Hvis du vil grille ofte, og du det kommer du typisk til med en gasgrill, skal du købe en grill i ordentlig kvalitet. Den skal være rustfri, og den skal virke stabil - og må ikke vride, når du flytter på den. Låg og riste må gerne have en vis tykkelse og tyngde, ligesom samlinger og knapper helst skal ligne noget, nogen har gjort sig umage med.

Besparelsen i en billig grill forsvinder hurtigt, hvis den skal udskiftes med få års mellemrum. Omvendt kan du nemt komme til at skyde gråspurve med kanoner, hvis dit behov er at grille et par bøffer og en pølse nogle gange om året.

Hvad angår størrelsen, så er det ærgerligt at få købt for småt. Skal grillen brødføde to mennesker på altanen, kan du nøjes med en af de små picnic-griller. Til smågrillerier af bøffer og pølser til en familien, kan du nøjes med en grill med to brændere, mens du er bedst kørende med minimum tre brændere, hvis du vil lave større stykker eller have gæster til grill.
Hvis du drømmer om et lille udekøkken, hvor det meste kan klares i solen, bør du også overveje, om du vil have en sidebrænder på din grill til sauce, kartofler og pasta.
Du kan se og opleve kvaliteten af de fleste griller i et af BAUHAUS' 17 varehuse i Danmark.

Fem gode råd om madlavning på gasgrill


  1.  Sørg for, at grillen er ordentlig varm. Lad din grill varme op på fuld skrald i 10-15 minutter - og gerne lidt længere, inden du tager den i brug. Ellers risikerer du, at din mad brænder fast på risten. Hvis du vil grille indirekte, skal du stadig lade alle dine zoner varme ordentligt op, inden du går i gang. Så kan du altid slukke eller skrue ned, når maden er på.
  2. Hold låget lukket. Det er ærgerligt at bruge mange kræfter på at varme grillen op, hvis et åbent låg konstant lader varmen fise ud. Tjek grilleriets fremgang med hurtige nålestiksoperationer, så du holder på varmen.
  3. Brug grillens mulighed for præcision. En gasgrill er uhyggeligt nem at styre temperaturen på - især hvis den har et termometer. Derfor kan du med fordel tilpasse temperaturen til projektet. En tommelfingerregel siger, at stege gerne skal have 180-200 grader, og langtidsstegte kødstykker 120-150 grader. For slowcooking til pulled pork og den slags skal du helt ned i 90-120 grader. Bøffer brunes af på fuld skrald - herefter dikterer smag og behag, om resten skal ske ved intervalstegning eller indirekte varme.
  4. Giv grillen læ. Hvis din grill står i vinden, er det virkelig svært at holde temperaturen, og du vil opleve store udsving.
  5. Løb aldrig tør for gas. Det er omtrent så godt et råd som "lad være med at brække benet," men det er ikke desto mindre alfa og omega. Hvis du har plads på matriklen og i budgettet, er det en rigtig godt idé med en ekstra gasflaske, så du ikke står med den impotente fornemmelse, det er at løbe tør for gas midt i et godt grilleri. Du kan også løbende holde øje med gasbeholdningen ved at veje din gasflaske. Flaskens egenvægt står anført som 'Tara' - de resterende kilo er din gasmængde.

Relaterede produkter

Gasgrillens mange muligheder


I de gode, gamle dage brankede vi pølser og koteletter på åbne, firkantede kulgriller, som i øvrigt først var ordentligt klar, når gæsterne var på vej hjem. Det var tider, men kuglegrillen sparkede så eftertrykkeligt døren ind for, hvad der kunne lade sig gøre at tilberede på grillen.

Den klassiske måde at grille, hvor vi giver bøffer og koteletter høj varme i kort tid, handler mest om øvelse, tricks og timing, hvis du vil have et godt resultat. Hvis du har et stykke med sener i kanten, bør du skære dem over, så kødet ikke ligger og bukker opad, når senen trækker sig sammen på grund af varmen. Lad altid kødet ligge på risten, til det slipper af sig selv. Det tager typisk mindst et minut, og det er først her, det er klar til at blive vendt. Prik hul i pølseskindet, hvis du ikke kan lide pølserne sprukne. Grill med låget på - det holder på varmen og på røgen.

Langtidsstegning og indirekte varme er nemmere at gå til, for her opfører grillen sig som en ovn, hvor du kan regulere varmen temmelig præcist. Denne metode er oplagt til stege, hele fjerkræ og større udskæringer. Og husk, jo længere tid på lavere varme, desto bedre bliver resultatet ofte.

Rotisserie bringer os ind i ekstraudstyrets forunderlige verden, selvom det efterhånden følger med en del af de prisvenlige gasgriller. Det er kort sagt et roterende spid, der lader dig tilberede al din mad, som Obelix ville have foretrukket det. Rotisserie giver sprødt skind, lækre stegeskorper og smagfuldt, saftigt kød, hvis du rammer den rigtigt.

Røgning er også en sjov metode til at tilføre din grillmad mere smag. Fisk, pølser, svin og kylling. Et godt skud røg klæder det hele, og det er nemt med lidt gode flis og eventuelt en røgboks på din gasgrill. Men dosér røgen nænsomt, for det kan sagtens stjæle hele opmærksomheden.

Bagning er faktisk en meget velegnet disciplin til gasgrill, da gas udvikler en masse vand som restprodukt, når det forbrænder. Det kommer dit brød til gode, ligesom en dampovn også kan gøre underværker for din brødskorpe. Du bør dog have en bagesten at grille på.

Det næsten uundværlige udstyr til gasgrillen


Der findes oceaner af tilbehør til griller, og det er nemt at blive en af de grejtunge entusiaster, naboerne møder med overbærende smil. Grill er også en sjov og velsmagende hobby, men hvis du nu bare vil starte stille ud, eller kun vi have det allermest basale, er der en lille håndfuld udstyr, du bør eje. Det er dog ikke noget, der behøver at ruinere dig.

  • Pincet og palet. En form for grilltang, så du kan vende dit kød uden at stikke i det, er virkelig rart at have. Det samme gælder en stålpalet, som er uundværlig til blandt andet hakkebøffer.
  • Stålbørste. Du bør rense din grillrist efter hver gang, du har brugt den, og her er en stålbørste rigtig behændig.
  • Grilltermometer. Hvis du bare skal grille bøffer og pølser, kan du sagtens undvære et termometer, men det er virkelig rart at have, hvis du vil grille stege, hele fugle og andre større ting.

Hvis du ikke har et skur eller halvtag, hvor din grill kan komme i ly for elementernes rasen, bør du overveje at anskaffe et dækken til den.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto