Microcement: Giv dit hjem nyt liv


Hvad er Microcement? Det er det nye. Det er det nye inden for overflader i de danske hjem. Hvor man generelt har valgt fliser og klinker i eksempelvis badeværelset, er microcement blevet det nye foretrukne valg for mange. 

Microcement kan nemlig det samme som fliser. Det er vandafvisende, og det er slidstærkt. Og så kan du selv påføre microcement på både vægge og gulve. Det giver dit hjem et betragteligt ansigtsløft med sit rå og nærmest urbane look. 

Microcement ser man typisk i den grå, klassiske cement-farve, men alt afhængigt af producenten og din egen kreativitet kan du få microcement i mange forskellige farver. 

Det er ikke det nemmeste i verden at lege med microcement derhjemme, men du kan godt gøre det. Herunder kan du blive klogere på microcement og få hjælp til dit eget gør det selv-projekt med vidundermidlet. 

Relaterede produkter

Hvad er microcement, og hvor kan jeg bruge det?


Microcement er som sagt et tyndt lag cement, du påfører flader for at give et holdbart og råt look. Du påfører typisk i et lag på 1-3 millimeter, og mere skal der faktisk ikke til. Så holdbart er materialet, og dermed bruger du heller ikke meget microcement per kvadratmeter. 

Du kan påføre microcement på langt de fleste underlag eller overflader. Fliser, gips, træfiber, murværk, metal og glas. Altså næsten alle typer overflader, du har i dit hjem. Og så kan du også bruge microcement udenfor.

Microcement bliver ofte brugt i forbindelse med renoveringer, fordi det er så let at arbejde med og hurtigt giver et rigtig flot resultat. 

Selvom du kan bruge microcement i hele dit hjem, ser vi det oftest blive brugt i vådrum som badeværelse, køkken og bryggers. Dog vil en stor væg i stuen dækket med microcement også være flot og give en god kontrast. 

På badeværelset kan du bruge microcement til både vægge og gulv. Microcement kan give både en blank og mere skridsikker overflade, så der kan være forskel på underlaget på gulvet og strukturen på væggene. 

I køkkenet kan du beklæde væggene omkring vaske og kogeplade med microcement. Du kan også lave dit eget køkkenbord og beklæde med microcement. På den måde får du en ekstremt hårdfør og modstandsdygtig bordplade, der kan tåle hvad som helst. 

Microcement kan også bruges i hele huset, hvis du vælger at anlægge dit gulv med den beklædning. Her gør det sig særlig godt med gulvvarme, og et gulv i microcement er ekstremt let at holde og rengøre. Alternativt kan du også støbe dit eget betongulv.

Sådan lægger du selv microcement


Inden, du går i gang, skal du gøre overfladen ren. Fedt, støv og snavs skal være helt væk. Derefter skal du påføre primer. Primer til sugende overflader som spånplader og beton og specialprimer til de overflader, der ikke suger. Altså glas, metal og fliser. Når du har påført det enten med en kost eller børste, lader du det tørre i mindst to timer. 

Hvis din overflade ikke er glat - fliser eksempelvis - skal du først påføre en base af microcement. Denne skal være helt tør, inden du påfører det, der skal være overfladen af din væg eller dit gulv.

Det er altid lettest, at du følger instrukserne på det produkt, du har købt. Men du skal piske din microcement sammen med en elektrisk pisker, og det skal du gøre, indtil den er helt fri for klumper. 

  • For et groft udtryk skal du bruge et kilo cement per kvadratmeter
  • For et fint udtryk men med struktur, skal du bruge 0,7 per kvadratmeter
  • For et helt fint udtryk skal du bruge 0,5 kilo cement per kvadratmeter

Det vigtigste er, at du ikke blander mere, end du kan påføre på 30 minutter. Ellers risikerer du, at din microcement bliver for hård og tør at arbejde med. Du kan altid aflæse på dit produkt, hvor lang tørretiden er. Det er der ingen generelle regler eller instrukser for. 

Som afslutning skal du påføre sealer og lak. Først sealer, som du bruger en kost til at påføre, og som du efterfølgende tørrer af med en svamp eller en klud. Det skal tørre i tre timer. Til sidst skal du påføre lak for et perfekt resultat. Det gør du med en rulle. 

Luft godt ud og brug en maske, når du gør det. Lak til microcement er noget voldsomt stads. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto