Filtrer på...
-
PinotexPinotex træbeskyttelse Superdec sort 10 L651,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 162,99 kr. Normalpris: 814,95 kr.
-
Flere valgmulighederPinotexPinotex Superdec træbeskyttelse flere str.Fra 199,96 kr. Spar: 49,99 kr. Normalpris: 249,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Cement Murmaling Skalcem 100 hvid 10 kg249,95 kr.
-
JOTUNJotun oliegrunder Visir pigmenteret 1 L209,95 kr.
-
JOTUNJotun Drygolin Optimal 9L hvid1.489,00 kr.
-
JOTUNJotun ædeltræsolie Benar UVR 0,75 L289,95 kr.
-
JOTUNJotun træbeskyttelse Drygolin Nordic Extreme vindue & dør 680 ml hvid369,95 kr.
-
GoriGori dækkende træbeskyttelse 612 kulsort 5 L639,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Cement Murmaling Skalcem 100 grå 10 kg219,95 kr.
-
JOTUNJotun træolie klar 2,7 L279,95 kr.
-
PinotexPinotex træbeskyttelse Superdec sort 7 L519,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 129,99 kr. Normalpris: 649,95 kr.
-
PinotexPinotex træbeskyttelse Superdec nordic deep grey 4 L267,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 66,99 kr. Normalpris: 334,95 kr.
-
ProtoxProtox træbeskyttelse Kombi Aqua 1 L299,95 kr.
-
JOTUNJotun oliegrunder Visir pigmenteret 3 L429,95 kr.
-
JOTUNJotun vinduesmaling Drygolin Nordic Extreme 2,7 L hvid849,95 kr.
-
Flere valgmulighederSadolinSadolin stærk murmaling helmat flere str.Fra 303,96 kr. Spar: 75,99 kr. Normalpris: 379,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Murmaling Cementbaseret Skalcem 100 gråbeige 10 kg219,95 kr.
-
JOTUNJotun træbeskyttelse Drygolin Plus Oliemaling 10 L hvid1.200,00 kr.
-
SkalflexSkalflex Cement Murmaling Skalcem 100 skagengul 10 kg219,95 kr.
-
PinotexPinotex træbeskyttelse Superdec RAL 9010 10 L651,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 162,99 kr. Normalpris: 814,95 kr.
-
Flere valgmulighederJOTUNJotun træbeskyttelse Drygolin Nordic Extreme hvid flere størrelserFra 944,95 kr.
-
JOTUNJotun Drygolin Power Clean 9L hvid1.699,00 kr.
-
JOTUNJotun træbeskyttelse Drygolin Optimal 2,7 L hvid599,95 kr.
-
Flere valgmulighederJOTUNJotun træbeskyttelse Drygolin Extreme Supermat flere varianterFra 529,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Cement Murmaling Skalcem 100 creme 10 kg219,95 kr.
-
PinotexPinotex superbase grundingsolie 2,5 L199,96 kr. Spar: 49,99 kr. Normalpris: 249,95 kr.
-
PinotexPinotex træbeskyttelse Superdec nordic deep grey 10 L651,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 162,99 kr. Normalpris: 814,95 kr.
-
JOTUNJotun ædeltræsolie Benar 0,75 L150,00 kr.
-
JOTUNJotun oliegrunder Visir klar 0,9 L209,95 kr.
-
Flere valgmulighederJOTUNJotun DryTech murmaling flere str.Fra 309,95 kr.
-
GoriGori dækkende træbeskyttelse 608 hvid 2,5 L389,95 kr.
-
PinotexPinotex dør - & vinduesmaling hvid 1 L231,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 57,99 kr. Normalpris: 289,95 kr.
-
Flere valgmulighederGoriGori dækkende træbeskyttelse 618 flere str. & farverFra 219,95 kr.
-
GoriGori dækkende træbeskyttelse 606 RAL9010 5 L629,95 kr.
-
PinotexPinotex terrasseolie pine 5 L367,96 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 17 oktoberSpar: 91,99 kr. Normalpris: 459,95 kr.
Maling udendørs
Beskyt og personliggør dit hjem med den rette maling
Er dit hus begyndt at se medtaget ud efter flere år med det regnfulde danske vejr hamrende på tag og mure dag ud og dag ind, kan et nyt lag udendørs maling gøre underværker både for dit hjems udseende og fundament. Udendørs maling har ikke kun en dekorativ effekt på dit hus, men holder også din facade sund og beskytter mod fugtskader, hvorved du slipper for fugt i fundamentet, hvilket er en omkostningsfuld og tidskrævende proces at rette op på, når skaden først er sket.
Hos BAUHAUS har vi derfor et stort udvalg af udendørs maling i høj kvalitet, der sikrer, at dit hus og småprojekterne i haven får den rette beskyttelse, så du får et langtidsholdbart og slidstærkt resultat, der kræver minimal vedligeholdelse. Uanset hvilken slags maling eller type overfladebehandling du har brug for, finder du den i BAUHAUS, hvortil du kan nyde en ny, frisk farve, der både vil være en praktisk og flot tilføjelse til dit hjem.
Hvordan maler jeg mit hus udvendigt?
I arbejdet med udendørs overflader, bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten af hverken maling eller diverse produkter til overfladebehandling af dit hus og andre konstruktioner på din grund. Modsat indendørs maling, vis opbygning kun er velegnet inden døre, grundet sin lave slidstyrke, er udendørs maling mere modstandsdygtigt og har en større slidstyrke, der bedre kan modstå de skiftende vejrforholds langsomme og naturligt nedbrydende effekt af udvendige facader.
Har du et hus med malet murværk konstrueret af for eksempel mursten eller porebeton, hvilket er begyndt at skalle af og har brug for en tiltrængt opfrisker, er det vigtigt du anvender murmaling. Murmaling kan virke som et vidt begreb, da murværket fra hjem til hjem kan variere betydeligt, men hvad alle vores typer murmaling har til fælles, er, at de er diffusionsåbne, hvilket er essentielt for at opretholde en sund og robust facade på dit hus, der kan holde mange år frem.
Diffusionsåben murmaling betyder, på godt dansk, at den er åndbar, hvilket lader vanddamp og fugt dannet under malingen passere igennem og op til overfladen ubesværet, så det ikke fastholdes og beskadiger murværket med fugtdannelse eller i værste fald frostsprængninger. Murmaling sikrer dig ligeledes en vandafvisende og generelt vejrbestandig facade, hvorpå regn og sne har en minimal indvirken, samt et langtidsholdbart resultat, der ikke skaller af, takket være dens åndbare kvaliteter.
Inden du går i gang med at male, anbefales det, at du først rengør murværket med facaderens, så den er mere modtagelig overfor det lag udendørs grunder, du bagefter skal påføre, hvilken lader malingen bedre hæfte sig til overfladen. Helt basalt giver grunder en bedre holdbarhed til malingen samt dækker vandskjolder og lignende på murværket, hvilket også betyder, du skal male med færre lag for at opnå samme resultat som med flere – spar derfor nemt tid og penge ved at bruge grunder.
Udover at skulle være diffusionsåbent, skal du samtidig være opmærksom på udtrykket, de enkelte typer murmaling hver især skaber. Murmaling – også kaldet facademaling – er opbygget forskelligt, fordi det anvendes på flere forskellige slags ydermure, selvom murstensvæggens popularitet og levetid skyder den til tops som den mest anvendte og praktiske husfacade. Forny derfor dit hus med den rette type facademaling og oplev dets ydre blive løftet og se ud, som dengang det var helt nyt.
Skab et flot og velisoleret hjem med mørtel
Før du giver dig i kast med at male dit hus, er der et par indledende skridt, du med fordel kan tage, hvilke giver dig mulighed for at gøre det endnu flottere og mere energieffektivt. Består dit murværk af mursten, er det vigtigt, du tjekker standen på dine mørtelfuger, da de både bærer husets vægt og er en fundamental del af dit hjems isolation – smuldrer de, er de blevet porøse, hvorfor det er blevet tid til at udskifte dine mørtelfuger, hvilket du kan finde hjælp og vejledning til i vores guide.
Er du god med hænderne, kan du selv lave din mørtel, hvilket vores guide om årtusindernes bedste bindemiddel forklarer hvordan du gør samt hvilken type, der egner sig bedst til hvilken overflade. Vil du i samme omgang gerne give dit hus en helt glat og jævn overflade, kan du bruge pudsemørtel til dette. Pudsemørtel påføres og fordeles ganske simpelt på murværket, så det giver et stilfuldt og minimalistisk udtryk, som også skjuler facadens skønhedsfejl, hvilket du kan læse mere om her.
Døjer du generelt med dårlig isolation og er interesseret i en løsning, der i samme omgang forbedrer dit hjems isolationsevne, nu hvor du alligevel har besluttet dig for, at din facade skal have et nyt udseende, kan du overveje udvendig isolering. Med udvendig isolation bygger du en ny skal rundt om og direkte på dit gamle murværk, der blandt andet sparer på pladsen i dit hjem og sikrer, det er velisoleret, inden du maler det – bliv klogere på skalmurens fordele og ulemper i vores guide.
Kan man male et tag selv?
Med styr på dit hjems ydervægge vender vi for en stund blikket opad mod dit tag, vis stand spiller en lige så stor, og i nogle tilfælde større, rolle i forhold til din facades udseende såvel som isolationsevne. Fordi dit tag vender direkte op mod himlen, er det udsat for markant mere slid på grund af eksempelvis direkte nedbør og sne, som bliver liggende derpå, hvorfor det hurtigere falmer og tager skade, og har dermed brug for en kærlig hånd fra tid til anden for at opretholde sin effekt.
Følger du løbende med i standen på din tagbelægning, har du, under de rette omstændigheder, mulighed at forebygge permanente skader til tagstenene, hvis du giver dem en dybdegående tagrensning efterfulgt af et godt lag tagmaling. Tagrensningen spuler genstridigt snavs og skidt væk, der er blevet dannet og har groet sig fast med årene, hvortil tagmalingen giver din tagbelægning et nyt beskyttende lag, der er vandafvisende og bestandigt overfor nye tilgroninger og andre vækster.
Tagmaling bruges som udgangspunkt kun på tagsten, hvilket det bedst kan hæfte sig fast på, og er kun muligt, hvis de ikke er knækkede eller på anden vis beskadigede. Har de taget skade, skal du udskifte de beskadigede tagsten med helt nye eller eventuelt overveje et nyt tag, alt efter hvor omfattende skaderne er, hvilket vi kan hjælpe med. Er der bare tale om generelt slid på dine tagsten, kan en tagrensning og et nyt lag tagmaling give dit tag en forlænget levetid på op til 10-15 år.
Som med meget andet kommer tag også i flere former og typer, hvorfor det ikke er alle, der er egnet til at blive malet på. Har du et fladt tag eller et tag med ensidig taghældning, kan du ikke anvende tagmaling til at forlænge dets levetid, da begge typer primært består af tagpap eller tagplader, hvilke i stedet bør udskiftes, når de først er nedslidte. Vil du gerne have et hus med en ensidig taghældning eller et fladt tag[CLN19] , har vi samlet, alt du skal vide om tagpap og disse typer tag i hver deres guide.
Har du samtidig tagrender og nedløbsrør af en ældre model i metal, der godt kunne friskes op, kan du give begge dele en omgang udendørs metalmaling. Med en ellers nymalet facade kommer gamle tagrender og nedløbsrør til at springe i øjnene på gæster og forbigående personer – mal dem derfor med metalmaling i en komplementerende nuance for at få dem til at falde i ét med resten af huset eller giv dem en flot kontrastfuld farve, der tydeligt optegner og markerer dem.
Metalmaling beskytter dine tagrender og nedløbsrør såvel som generelle udendørs metaloverflader mod blandt andet rustdannelse og yderligere spredning, hvis det allerede er et problem derpå. Inden du forhaster dig med metalmalingen, skal du først fjerne den nuværende rust samt rengøre overfladen, hvortil vi anbefaler rustfjerner og almene rengøringsmidler, hvilket du følger op med et lag udendørs grunder, så dine metaloverflader er sikret den bedste behandling og beskyttelse.
Hvordan beskytter jeg mit udendørs træværk?
Selvom der primært har været fokus på huse med murstens- og betonfacader indtil nu, skal vi ikke glemme de nu populære træfacader, hvilke har set en fornyet og stigende interessere inden for de seneste år. Hvor træfacader førhen i højere grad var forbeholdt sommerhuse, kolonihavehuse og lignende fritidsboliger, ser de nu deres indtog i storbyerne og helårsboligerne med deres varme og rustikke udseende, som skaber et eftertragtet udtryk, du bare ikke kan få med mursten eller beton.
Modsat beton og mursten er træ et nemt og billigt materiale at arbejde med, men kræver derimod en større indsats i forhold til løbende vedligeholdelse for at sikre, det forbliver attraktivt mange år frem. Træfacader bliver særligt påvirket af det ustabile danske vejr, hvor der det ene øjeblik er hård regn efterfulgt af høj solskin med kraftige UV-stråler, hvortil de store udsving kan være hårdt for samt beskadige træværket, men hvilket kan forebygges og reduceres med den rette beskyttelse.
For at give dine træfacader en fair chance mod det barske danske klima, bør du helgardere dem med et godt lag trægrunder og træbeskyttelse. Træbeskyttelse påføres ubesværet med en pensel, hvilket danner en vandafvisende og åndbar hinde, som lader træværket naturligt afgive ophobet vand og fugt, så det beskyttes mod råd og skimmelsvamp. Hertil fås træbeskyttelse i flere varianter, der hver især skaber unikke udtryk og er mere egnet til brug med bestemte træsorter fremfor andre.
I din jagt på den optimale trægrunder og træbeskyttelse skal du først finde ud af, om de skal være vandbaserede eller oliebaserede, hvilket som udgangspunkt vælges ud fra hvilken træsort, de skal anvendes på. Derudover skal du også overveje, hvorvidt du vil bruge transparent træbeskyttelse til at fremhæve og bevare træværkets naturlige åretegninger eller om det skal være farvepigmenteret, hvorved træet får en mørkere kulør, der beskytter bedre mod solen og generel afblegning.
Fordi der kan være mange overvejelser i forbindelse med dit valg af træbeskyttelse og hvordan du bedst vedligeholder din træfacade, har vi samlet den nødvendige information om dette i et par lettilgængelige guides, der gennemgår alt, du behøver at vide for at tage en velovervejet beslutning. Har du derimod et sæt havemøbler, en terrasse eller køkken- og spisebordsplader i træ, der godt kunne bruge et velfortjent og længe ventet ansigtsløft, skal du i stedet ud og have fat i træolie.
Træbeskyttelse anvendes primært på udendørs træfacader, der skal stå ansigt til alt slags vejr året rundt, hvorimod træolie bruges på træværk, der ofte er en del af den indendørs boligindretning eller pakkes væk ved sæsonskiftet. Træolie har mange af de samme kvaliteter som træbeskyttelse, men skal ideelt bruges mindst én gang om året, for at træværket får en optimal beskyttelse, da olien kun absorberes i og forsegler træets overflade fremfor at trænge helt ned i dybere lag.
Hvis du vil have mest muligt ud af din trægrunder, træbeskyttelse og træolie, er en grundig rengøring af træværket essentiel, inden de påføres, så de let og hurtigt absorberes, hvilket du kan gøre nemt for dig selv med trærens, der arbejder og kommer godt i dybden med træet. Leder du ellers efter tips og tricks til, hvordan du gør din træterrasse forårsklar, har vi dig dækket med en brugervenlig vejledning, der sikrer, at du er helt klar til varme dage og lange sommeraftener i haven.
Brug altid den rigtige slags maling til dit træværk
Med styr på forarbejdet og den generelle vedligeholdelse af træværket i og omkring dit hjem har du mulighed for at personliggøre træet yderligere og i samme omgang give det et ekstra lag beskyttelse med udendørs træmaling. Fordi træ er et levende materiale, der reagerer anderledes på maling end for eksempel mursten og beton, bør du kun anvende træmaling derpå, da det blandt andet tager højde for det naturlige olieindhold i træet og arbejder sig bedre ned i lagene.
Har du eksempelvis havemøbler i træ, eller bare udendørs træoverflader generelt, der er begyndt at skalle, som har godt af et friskt lag træmaling, så de passer stilmæssigt ind i haven og bidrager til helhedsopfattelsen af dit hjem, anbefaler vi, du først fjerner den gamle maling. Ved at fjerne det gamle lag maling, får du også mulighed for at give dine havemøbler et nyt lag trægrunder og træbeskyttelse, hvorpå træmalingen bedre hæfter og sikrer et langtidsholdbart resultat.
Skal du derimod i gang med maling af vinduer, er den gængse type udendørs træmaling ikke den rette løsning til dette, fordi træværket hyppigt udsættes for store temperaturforskelle og kondens, hvorfor du skal bruge udendørs vinduesmaling. Dine vindueskarme er mere udsatte overfor fugt og skimmelsvamp end andre træoverflader i hjemmet på grund af kondensdannelse på glasset, der lægger sig i fuger og på træværket, hvilket vinduesmaling er mere egnet og bedre kan holde til.
Ny vinduesmaling er en grundlæggende del af at vedligeholde dine vinduer, hvilket bidrager til dit hjems evne til at opretholde et sundt indeklima, hvorfor vi har lavet en praktisk guide om dette og hvordan du helt lavpraktisk maler dine vinduer samt hvad du skal bruge dertil. Har dit vindue i stedet en ødelagt fuge, kan du finde hjælp til fugning af vinduer eller hvordan du udskifter og monterer nye vinduer, hvis uheldet er ude eller du vil skifte dem ud med nogle mere energivenlige af slagsen.
Er du i tvivl om, hvorvidt en bestemt farve vil se godt ud i forlængelse af dit hjem, kan du med fordel benytte dig af udendørs farveprøver først – så kan du se farven i samspil med den enkelte overflade og hvordan den påvirkes af lyset, før du køber stort ind. Leder du til gengæld efter en helt specifik farve, du ikke har kunnet finde blandt vores store maling- og farveudvalg, men har fundet den på internettet, har du måske mulighed for at genskabe den som en udendørs tonet maling.
Hver farve har en unik farvekode, der kan reproduceres i en tonemaskine, hvilket vores dygtige medarbejdere kan hjælpe dig med i et vores mange varehuse. Vil du hellere have malingen leveret lige til døren, kan du gøre brug af vores online farvevælger, hvilket lader dig lege med farverne selv og måske endda finde inspiration derimellem. Det er blot vigtigt, du er opmærksom på, hvilken type materiale både farveprøver og din tonet maling kan bruges på, så du får den rigtige slags sendt hjem.